Sekä Sampo Saarenpäässä että Mikko Valtosessa on poliitikkoainesta. (Otsikko hävinnyt)

LAPPEENRANTA. Sekä Sampo Saarenpäässä että Mikko Valtosessa on poliitikkoainesta. Kumpikaan ei provosoidu Lappeenrannan kaupunginvaltuuston uimahallipäätöksestä, vaikka Sammonlahden uimahallihankkeen kaataminen oli tosiasiassa kunnallispoliitikoilta huitaisu märällä tiskirätillä Skinnarilan suuntaan. Ei siis ihme, että Saarenpää on noussut Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan ja Valtonen Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan puheenjohtajaksi. Saarenpään ja Valtosen johtamat opiskelijajärjestöt ovat vielä ainakin toimintaedellytysten suhteen varsin…

LAPPEENRANTA. Sekä Sampo Saarenpäässä että Mikko Valtosessa on poliitikkoainesta. Kumpikaan ei provosoidu Lappeenrannan kaupunginvaltuuston uimahallipäätöksestä, vaikka Sammonlahden uimahallihankkeen kaataminen oli tosiasiassa kunnallispoliitikoilta huitaisu märällä tiskirätillä Skinnarilan suuntaan.
Ei siis ihme, että Saarenpää on noussut Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan ja Valtonen Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan puheenjohtajaksi.
Saarenpään ja Valtosen johtamat opiskelijajärjestöt ovat vielä ainakin toimintaedellytysten suhteen varsin erilaisia. Saarenpään johtamaan ylioppilaskuntaan kuuluvat kaikki yliopiston 4?200 opiskelijaa. Opiskelijakuntaan kuuluu vain noin joka neljäs ammattikorkeakoulun opiskelija. Neljä viidestä yliopiston opiskelijasta tulee Lappeenrantaan opiskelemaan muualta Suomesta. Ammattikorkeakoulun opiskelijoista suurin osa on eteläkarjalaisia.
Molempia puheenjohtajia yhdistää kuitenkin vahva usko yliopiston ja ammattikorkeakoulun tulevaisuuteen. Molempien vahvuus löytyy heidän mukaansa muun muassa yhteisestä kampuksesta. Opetusministeriö saa etsiä lakkautettavat ammattikorkeakoulut jostain toisaalta.
-Yhteistyö parantaa ja vakiinnuttaa molempien koulujen asemaa täällä Kaakonkulmalla, Valtonen uskoo.
-Aina joku väläyttää sitä mahdollisuutta, että 6-7 yliopistoa on riittävä määrä Suomessa. Itse en allekirjoita tällaista väitettä. Kyllä koulutuksen kattavuuden pitää olla kunnossa myös alueellisesti, Saarenpää täydentää.

SAARENPÄÄ on ollut mukana opiskelijajäsenenä yliopiston markkinointityöryhmässä. Yliopistot käyvät tiukkaa kisaa uusista lahjakkaista nuorista ja esimerkiksi opiskelupaikkakunnan tarjoamilla harrastusmahdollisuuksilla on suuri merkitys, kun nuoret tekevät valintojaan.
-Kaupungin pitää laittaa länsialueen kehittämiseen lisää paukkuja. Korkeakoulukampuksella tulee jatkossa olemaan noin 10?000 ihmistä töissä ja opiskelemassa, hän muistuttaa.
Saarenpää myöntää, että kaupunginvaltuuston uimahallipäätös oli pettymys.
-Siinä mielessä, että teimme paljon töitä sen hankkeen eteen. Asia on kuitenkin nyt menneen talven lumia. Valtuusto on tehnyt asiasta päätöksen ja sillä siisti, Saarenpää sanoo.
-Enemmän olen huolissani siitä sävystä, jolla asiasta valtuustossa keskusteltiin. Monessa puheessa opiskelijat ja kaupunkilaiset laitettiin ikään kuin vastakkaisiin leireihin, vaikka 50 prosenttia yliopiston opiskelijoita maksaa veronsa Lappeenrannan kaupungille eli he ovat lappeenrantalaisia, hän jatkaa.
Seppo Rautiovaara
Saimaan ammattikorkeakoulu muuttaa Skinnarilaan Lappeenrannan teknillisen yliopiston naapuriksi samalle kampukselle ensi syksynä. Opiskelijakunnan puheenjohtajan Mikko Valtosen ja ylioppilaskunnan puheenjohtajan Sampo Saarenpään ajatukset tulevasta yhteistyöstä kulkevat jo nyt yhtä jalkaa.

Yhteistyö parantaa ja vakiinnuttaa molempien koulujen asemaa täällä Kaakonkulmalla.
Mikko Valtonen

Sampo Saarenpää
Syntynyt 1986 Kangasalla.
Kirjoittanut ylioppilaaksi Suomalais-Venäläisestä koulusta Helsingissä.
Aloitti opinnot Lappeenrannan teknisen yliopiston tuotantotalouden laitoksella 1997.
Opiskelee teollista markkinointia ja kansainvälistä taloutta.
Ylioppilaskunnan puheenjohtaja vuodesta 2011.

Mikko Valtonen
Syntynyt 1988 Joutsenossa.
Kirjoittanut ylioppilaaksi Vuoksenniskan yhteiskoulun lukiosta.
Aloitti opiskelun Saimaan ammattikorkeakoulussa 209.
Opiskelee ICT-yrittäjyyttä.
Opiskelijakunnan puheenjohtaja vuodesta 2011.

Kirjoittaja:Matti Saarela