Lappeen koulu ottaa varaslähdön

Ekaluokkalaiset aloittavat syksyllä koulun Lappeen päiväkodin tiloissa. Koulurakennus valmistuu syksyksi 2012. Vanhemmat kiittelevät ratkaisua.

LAPPEENRANTA. Parikymmentä uutta ekaluokkalaista aloittaa oppivelvollisuutensa ensi syksynä Lappeen päiväkodin tiloissa Ruoholammella.

Lappeenrannan länsialueelle nouseva uusi koulu aloittaa toimintansa virallisesti syksyllä 2012. Koulun oppilaaksiottoalueen pienimmät oppilaat aloittavat koulunkäynnin kuitenkin samassa ryhmässä jo ensi syksynä. Muuten oppilaat olisivat käyneet ensimmäisen luokan joko Skinnarilan tai Lavolan koulussa ja muuttaneet sen jälkeen Lappeen kouluun.

Hallinnollisesti Lappeen päiväkodin kouluryhmä toimii Lavolan koulun alaisuudessa.

-Tämä on ensimmäinen kerta Lappeenrannassa, kun koulu tulee päiväkotiin eikä päinvastoin, kasvatus- ja opetustoimen johtaja Tuija Willberg kertoo.

Kaupunki piti torstaina tiedotustilaisuuden tulevien oppilaiden vanhemmille. Tilaisuudessa olleet vanhemmat kiittelivät ratkaisua kuorossa, eikä kielteisiä kommentteja kuulunut yhtään.

-Yhdyn muiden näkemyksiin. Ratkaisu on tosi hyvä ja helppo perheiden kannalta, Katja Lahikainen totesi tilaisuuden jälkeen.

Kasvatus- ja opetuslautakunta on linjannut, että kouluryhmään voi ottaa korkeintaan 22 oppilasta. Ruoholammen alueella asuu juuri sen verran kouluikään ensi syksynä tulevia lapsia.

Rutolan koulun on määrä yhdistyä Lappeen kouluun sen valmistuttua. Sammonlahden aluerehtorin Ville Laivamaan mukaan ensi syksyn kouluryhmään voi ottaa rutolalaisia, jos vapaita paikkoja jää.

Opettajaa ei ole vielä rekrytoitu. Tavoitteena on, että sama opettaja jatkaisi ryhmän kanssa useamman vuoden.

Koululaiset sijoitetaan päiväkodissa esikouluryhmän viereen. Eskarilaisilla ja ekaluokkalaisilla on tarkoitus olla paljon yhteistä toimintaa.

Haasteensa järjestelyihin tuo se, kuinka kouluun kenties jalan tulevien ekaluokkalaisten koulumatkan turvallisuus taataan. Alueen liikenne on runsasta etenkin aamuisin ja iltapäivisin, kun päiväkotilapsia tuodaan ja haetaan. Lisäksi viereiselle koulutyömaalle kulkee paljon liikennettä.

Laivamaan mukaan suunnitelmissa on, että koulutunnit alkaisivat vasta pahimman ruuhkan jälkeen, esimerkiksi 8.30.

Kuvateksti

Seppo Rautiovaara

Lappeenrannan Ruoholammella sijaitseva Lappeen päiväkoti aloitti toimintansa syksyllä 2009. Ensi syksynä päiväkotilasten kanssa tilat jakaa ryhmä ekaluokkalaisia.

Tämä on ensimmäinen kerta Lappeenrannassa, kun koulu tulee päiväkotiin eikä päinvastoin.

Tuija Willberg

Ratkaisu on tosi hyvä ja helppo perheiden kannalta.

Katja Lahikainen

Kirjoittaja:
Johanna Sjöholm