Tykkyläisen kohuveistos löysi kodin lähibaarista

Rautjärven sivistystoimenjohtaja siirrätti näytillä olleen veistoksen varastoon.

Anssi Kemppinen

RAUTJÄRVI. Riivaaja-veistoksen tapauksessa syntyi tiistaina uusi käänne.

Kuvanveistäjä Marjaana Tykkyläinen kantoi veistoksen eilen Asemanseudun kirjastosta viereiseen kahvila-baariin Tariinaan.

-Se on täällä toistaiseksi. Minua ei heiluta mitä mieltä ihmiset ovat, vaan osaan muodostaa ihan omat mielipiteet, sanoo kahvila-baarin omistaja Tuula Moilanen.

Moilanen on itsekin kokenut kiusaamista, mutta ei pelkää pitää veistosta esillä.

TYKKYLÄISEN mukaan oli erittäin hyvä juttu, että veistokselle löytyi paikka lähibaarista. Taiteilijan mies oli huomannut maanantaina, että veistos oli kadonnut Asemanseudun kirjaston ikkunasta. Veistos kuului näyttelyyn, joka kestää kirjastossa helmikuun loppuun.

Rautjärven sivistystoimenjohtajan Eila Toppisen päätöksellä veistos oli aiemmin siirretty kirjaston varastoon.

-Tarvitsemme nyt työrauhan. Enempää Toppinen ei halunnut sanoa päätöksen perusteluista. Kunnassa jäädään odottamaan veistosasiassa poliisin yhteydenottoa.

Tykkyläisen mukaan veistoksen siirtämisen syy oli siinä, että sivistystoimen- ja kirjastonjohtaja olivat saaneet runsaasti häirintäsoittoja.

-Virkamiehiltä on lyhytnäköistä politiikkaa, että kun sitkeästi soittaa, niin annetaan periksi. Kyllä minä näen sen tämän kylän ja virkamiesportaan synniksi, että kiusaaja saa niin paljon valtaa.

Veistoksesta Tykkyläinen on saanut sanojensa mukaan enemmän palautetta, ja erityisesti positiivista palautetta, kuin yhdestäkään aikaisemmasta teoksesta.

RAUTJÄRVELÄINEN mies teki maanantaina veistoksen takia rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta, koska katsoo veistoksen esittävän häntä itseään.

Poliisi pohtii tutkinnan aloittamista. Viime viikolla poliisipartio kävi toisen ilmoituksen takia kirjastossa, koska veistoksen epäiltiin joutuvan tihutyön kohteeksi.

KUVATEKSTI

Anssi Kemppinen

Riivaaja-veistos löysi uuden kodin Rautjärven Asemanseudun baari-kahvilasta. Kuvanveistäjä Marjaana Tykkyläinen on tyytyväinen ratkaisuun.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen