Hevimies oppi paljon itsestään

Lappeenrantalainen Anssi Salokannel oli tyytyväinen Idols-yritykseensä ja 20 parhaan joukkoon pääsyyn.

Sari Pullinen

Lappeenranta. Anssi Salokannel, 28, on palannut jo arkeen ja töihin taksin ratin taakse. Hän putosi viime metreillä Idols-jatkosta, mutta pääsy 20 parhaan joukkoon tyydytti.

— Tietysti sitä vähän miettii myös, olisiko voinut tehdä jotakin toisin. Mutta ei voi kovin harmissaan olla. Kokemus oli loistava.

Erityisesti teatteriviikonlopun kolme päivää opettivat lappeenrantalaista paljon.

— Enpä arvannut, miten opettavaista se olisi. Se avasi taiteellisia lukkoja. Ihan kuin olisi käynyt kymmenen vuotta terapiaa! Sain tonnikaupalla lisää itseluottamusta.

Salokannel kertoo aiempina vuosina naureskelleensa Idols-kokelaitten hajoilemiselle paineen alla. Nyt hän koki itse, kuinka rankkaa homma voi olla: unet jäävät vähille, jännitetään jatkoon pääsyä, harjoitellaan uusia lauluja.

Tuomaristo antoi Salokanteleelle hyvää palautetta tekniikasta ja moitteita turhasta ujoudesta. Salokannel myöntää helposti ”kaivautuvansa koteloonsa”.

Musiikki vei miehen mennessään, kun hän 18-vuotiaana eksyi karaokebaariin ja jäi sinne töihin. Kone-kokoonpanonsa kanssa hän esittää hevipohjaista progea, joten hän ei miellä itsekään itseään ihan Idols-formaatin arkkityypiksi.

— Lähdin mukaan, koska ikää on jo tämän verran — ettei sitten myöhemmin tarvitsisi miettiä, olisiko pitänyt kokeilla, 28-vuotias kertoo.

Kone pyrkii saamaan kuusi biisiä purkkiin tämän kevään aikana, ainakin nettiin. Lisäksi Salokannel suunnittelee trubaduurikeikkoja kitara ja laulu -pohjalta vastapainoksi ”ryppyotsaiselle hevivääntämiselle”.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Anssi Salokanteleen elämässä musiikki pysyy Idolsin jälkeenkin.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen