Imatran tilinpäätös oli erinomainen

Velkamäärä on vielä liian korkea.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Imatran kaupungin viime vuoden tulos oli erinomainen. Ylijäämää kertyi ennen varauksia ja rahastosiirtoja lähes 11 miljoonaa euroa. Yhtä hyvään tulokseen kaupunki on yltänyt vain kertaalleen tämän vuosituhannen aikana.

Kun Imatralla on puhuttu jo vuosien ajan siitä, että vuosikatteen pitää olla vähintään 10 miljoonaa euroa, niin viime vuonna vuosikatteeksi (tulot miinus menot) tuli runsaat 19 miljoonaa euroa.

Osaltaan hyvään toimintakatteeseen auttoi se, että investointien määrä oli 4,4 miljoonaa euroa talousarviossa arvioitua pienempi.

Kaupungin verotulot kasvoivat viime vuonna 4,4 prosentilla, kasvua vauhditti tulo- ja kiinteistöveroprosenttien nosto.

Kaupungin velkamäärä kääntyi viime vuonna laskuun. Velkaa pystyttiin vähentämään 1,4 miljoonaa euroa. Kaupungilla oli omaa velkaa vuoden lopussa 62 miljoonaa euroa, kaupunkikonsernilla 154,2 miljoonaa euroa.

Kun vuoden 2010 ylijäämä lisätään jo aiemmin olleeseen ylijäämään, oli kaupungin taseessa ylijäämää viime vuoden lopussa 27,5 miljoonaa euroa.

KAUPUNGINJOHTAJA Pertti Lintusen mielestä Imatran talous on nyt saatu oikealle uralle. Kaupunginjohtajan mielestä kaupunkilaisten verorasitusta ei ole mahdollista lähivuosina korottaa, vaikka kaupungin lainamäärä on vielä liian korkealla tasolla.

Haastetta riittää myös nykyisen verotulotason säilyttämisessä, koska Imatran väkiluku alenee edelleen pääasiassa siksi, että kuolleiden määrä on Imatralla selkeästi suurempi kuin syntyvien määrä.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen