Pallon Teboil ryöstettiin myöhään torstai-iltana

Poliisi pääsi nopeasti tekijän jäljille ja otti tämän kiinni perjantaina. 19-vuotias tekijä on myöntänyt ryöstön kuulusteluissa.

Aino Vitikainen

LAPPEENRANTA. Taipalsaarentiellä sijaitseva Pallon Teboil -huoltoasema ryöstettiin viime torstaina. Puoli yhdentoista aikaan illalla sisään tullut huppupäinen ryöstäjä uhkaili vuorossa olleita kahta henkilökunnan jäsentä teräaseella.

Hän sai saaliikseen pienen summan rahaa ja olutta. Huoltoasemalla ei ollut asiakkaita ryöstäjän tullessa sisään. Ryöstön aikana ostoksille tuli asiakas, mutta tilanteesta ei ollut hänelle vaaraa.

Poliisi sai tekijän kiinni seuraavana päivänä. Epäilty on 19-vuotias lappeenrantalaismies. Hän on poliisin esitutkinnassa myöntänyt teon. Rikoskomisario Kari Hyyryläinen Etelä-Karjalan poliisilaitokselta kertoo, että juttu on selvitetty ja menee aikanaan syyteharkintaan.

Teboilin kauppias Juha Paakkunainen ei ollut paikalla ryöstön sattuessa. Hän kertoo, että asiasta keskusteltiin henkilökunnan kanssa heti perjantaina. Vuorossa olleet myyjät olivat tapauksesta järkyttyneitä, mutta jatkavat työssään Paakkunaisen mukaan normaalisti.

-He toimivat ryöstön aikana esimerkillisesti. Tilanne oli uhkaava, ja vaatii hyviä hermoja toimia tilanteessa rauhallisesti ja opetetulla tavalla, Hyyryläinen kertoo.

Ryöstö kesti Paakkunaisen mukaan vain joitain minuutteja. Henkilökunnan kertoman mukaan ryöstäjä oli sekava, muttei käyttäytynyt aggressiivisesti. Teboil sulki ovensa torstaina välittömästi tapauksen jälkeen, noin tuntia ennen varsinaista sulkemisaikaa.

Henkilökunta pystyi antamaan tekijästä hyvät tuntomerkit poliisille heti tapauksen jälkeen. Ryöstö tallentui myös valvontakameralle. Lisäksi myyjät panivat merkille, että jalkaisin liikkeellä ollut mies suuntasi ryöstön jälkeen huoltoasemalta kohti keskustaa.

Pallon Teboil oli ensimmäistä kertaa ryöstön kohteena.

-Aikaisemmin meillä ei ole ollut mitään ongelmia. Täällä ei käy onneksi edes humalaisia, joita joutuisi heittämään ulos, Paakkunainen kertoo.

KUVATEKSTI

Aino Vitikainen

Taipalsaarentien Teboil on palvellut asiakkaita torstain ryöstöillan jälkeen normaalisti. Kauppias Juha Paakkunainen oli itse iltavuorossa sunnuntaina.

Kirjoittaja:
Aino Vitikainen