Päävalmentaja häpesi SaiPan romahdusta

SaiPa hukkasi kolmen maalin johdon Jokereita vastaan. Toisen erän tappelu oli ottelun käännekohta.

SaiPa – Jokerit 4-6

LAPPEENRANTA. Jokerien vierailu Kisapuistossa tarjosi jälleen katsojille muisteltavaa.

Lappeenrantalaiset tuntuvat nauttivan erityisen paljon juuri Jokerien kurittamisesta, sillä SaiPan Per Savilahti-Naganderin, Richard Lintnerin ja Jesse Saarisen maalit herättivät yleisön tiistaipelille epätyypilliseen mekkalaan.

Ottelun jälkeen SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin joutui kuitenkin antamaan omilleen sanallista raippaa isän kädestä, sillä toisen erän 4-1-johto suli katkeraan 4-6 (1-1, 3-2, 0-3)-tappioon.

Samalla SaiPa hukkasi tilaisuuden varmistaa lopullisesti paikkansa SM-liigassa ensi kaudeksi.

– Hävettävä esitys, Selin paukutti.

– Ennenkaikkea hävettää tapa, jolla tappio tuli. Ottelu ratkesi meidän täysin ylimielisiin kiekollisiin ratkaisuihin, joista tuon tason joukkue rankaisee. Ne kertoivat meidän huonosta keskittymisestä.

OTTELUN käännekohta nähtiin toisessa erässä, kun Jokerien kolmosketjun laitahyökkääjä Semir Ben-Amor herätteli 3-1-tappioasemassa omiaan hakemalla SaiPa-puolustajan Savilahti-Naganderin tappeluun.

Ulosajojen jälkeen Jokerit jatkoi ilman kolmosketjun laitahyökkääjäänsä ja SaiPa viidellä puolustajalla.

Päävalmentaja Erkka Westerlund myönsi Jokerien saaneen ulosajoista selvän taktisen edun, mutta kiisti käskyttäneensä Ben-Amorin ruotsalaispuolustajan kimppuun.

– Atu vähän viittasi minun suuntaan tuolla vaihtoaitiossa. Mielelläni melkein ottaisin siitä kunnian, mutta tällä kertaa meillä oli pelaaja, joka päätti itse auttaa joukkuettaan tuolla tavalla, Westerlund selvitti.

– Melkoinen velho, Selin viilsi takaisin.

PIAN NUJAKAN jälkeen Jarno Lippojoki vei SaiPan alivoimalla 4-1-johtoon, ja kotijoukkue näytti luulevan ottelun olevan jo ratkaistu.

SaiPan hyvänolontunne ojensi liigan kärkinelikkoon tähtäävälle Jokereille oljenkorren, johon helsinkiläiset tarttuivat ja kiskaisivat samalla SaiPan jorpakkoon.

SaiPan uppoaminen alkoi toisen erän kahdella viimeisellä minuutilla, kun Jokerien Antti Kerälä ja Tomi Mäki iskivät tilanteeksi 4-3.

Päätöserässä Jokerit junttasi SaiPan pohjaan asti Teemu Erosen, Kerälän ja Janne Lahden maaleilla.

– Varmaan epäusko iski jo joukkueeseen, kun SaiPa meni 4-1-johtoon. Siitä 4-2-kavennuksesta saimme uutta uskoa, Westerlund näki.

– Nämä olivat arvokkaat pisteet.

WESTERLUND PYRKI vielä lepyttelemään Seliniä latomalla annoksen kehuja keltamustien suuntaan.

– Atu on selkeästi mulle vihainen, mutta pitää kyllä hattua nostaa sille tavalle, miten SaiPa on vetänyt tämän kauden läpi noiden loukkaantumisten kanssa.

Kuvateksti

Seppo Rautiovaara

SaiPan Dale McTavish ja Jarno Koskiranta punoivat juonia Jokerien pään menoksi. Koskiranta on noussut SaiPan hyökkäyspelin monipuoliseksi johtajaksi. McTavishin saldo eiliseltä oli -3.

Ottelun ratkaisu

Yhden puolustajan putoaminen pois rivistä kesken ottelun on SaiPalle tällä kaudella valitettavan tuttu juttu, mutta eilen Per Savilahti-Naganderin ulosajo romahdutti täysin siihen asti hienoa kiekkoa pelanneen kotijoukkueen.

Kisapuiston tähti

Tähtisentterien poissaolot eivät Jokereita painaneet, sillä sentteri Antti Kerälä nousi ratkaisurooliin.

Illan lämäri

– Ja SM-liigan mainoskatko, kuuluttaja Olavi Pekurinen kesken Jokerien hyökkäykseen lähdön ensimmäisessä erässä.

– Ja mainoskatko, kuuluttaja Pekurinen Per Savilahti-Naganderin ja Semir Ben-Amorin heittäessä samalla hetkellä hanskat jäähän.