Paikallista ruokaa, historiaa ja esiintyjiä Linnoituksen yöhön

Lassi Valtosen yhtye Tentacle Pillow esiintyy rockkonsertissa aloitusperjantaina. Ruokatorilla on tarjolla lähiruokaa.

Sari Pullinen

Lappeenranta. Ensi elokuussa Lappeenrannassa Linnoituksen yön rock-tapahtumassa esiintyy tamperelainen yhtye Tentacle Pillow. Sen rumpali on Idols-kilpailusta tutuksi tullut Lassi Valtonen. Muita rockkonsertin esiintyjiä ovat Stalingrad Cowgirls, No Shame, Rejected ja The Trailblazers. Päivällä kuullaan Lappeenrannan kaupunginorkesteria.

Kun Linnoituksen yö vuonna 1991 pidettiin ensi kertaa, se kesti neljä tuntia. Nyt tapahtumia järjestetään kahtena päivänä.

20. Linnoituksen yö nostaa esiin lähiruuan. Karjalan keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen on järjestelyissä mukana ja teemasta ikionnellinen. Linnoituksen lepuskat -ruokatorilla yleisölle myytävään ruoka-annokseen tulevat muikut Kyläniemestä, ruisleipä Savitaipaleelta, juurekset Ruokolahdelta, perunat Lemiltä, lammas Lappeenrannasta, marjat Imatralta ja rieska Joutsenosta.

Kahvila Majurska valmistaa 20-vuotisjuhlan kunniaksi Linnoituksen nimikkoleivoksen, joka julkistetaan tapahtumassa.

Lauantaina juhlivat lapset, ja illalla juhlateltassa on maksullinen konsertti.

Juhlatapahtumassa muistellaan myös Lappeenrannan historiaa Suomen tervakaupan keskuksena keskiajalla. Teatteri Tiimi esittää entisaikojen hahmoja. Koska kaikki alkoi Kauskilasta, Pyhä Laurentiuskin astelee Linnoituksessa munkkiensa kanssa.

Toista kertaa Linnoituksen yön kanssa yhtaikaa järjestetään myös antiikki- ja keräilymessut. Tällä kertaa mukana on lisäksi taide.

Halukkaat esiintyjät voivat ilmoittautua kaupungin kulttuuritoimistoon. Erityisesti katuesiintyjiä kaipaillaan.

Linnoituksen yö levittäytyy Katariinan torilta ja juhlateltalta lisäksi kesäteatterille, Vihreään makasiiniin, Kristiinankadulle, museoihin, ortodoksisen seurakunnan saliin, kahviloihin ja ravintoloihin.

Kaupungin kulttuuritoimen kanssa järjestäjinä ovat Teatteri Tiimi, taidekoulu Estradi, kirjasto- ja museotoimet sekä Karjalan keittiömestarit. Mukana tuotannossa on satoja lappeenrantalaisia ja naapurikuntalaisia.

Samana viikonloppuna Lappeenrannassa järjestetään myös Rakuunapäivät.

Linnoituksen yö 5. ja 6. elokuuta Lappeenrannassa.

Johannes Wiehn

Ulla Liukkonen on valmistamassa lammasateriaa Linnoituksen yön yleisölle ensi elokuussa.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen