Tiurun tulevaisuus tarkentuu

Uusi isäntä kaavailee sairaalarakennukseen senioriasuntoja, tehostettuja hoivapalveluja sekä yksityissairaalaa.

Matti Veijalainen

LAPPEENRANTA. Tiuruniemen sairaala-alueen uusi isäntä Kiinteistö Oy Seniori-Saimaa on aloittanut toimintansa. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski kertoo alueen käyttösuunnitelmien tarkentuvan tämän vuoden aikana.

Tavoitteita yhtiö on alustavasti linjannut.

Korkiakosken mukaan kaavailuissa on saneerata Tiurun kahdeksankerroksisen sairaalarakennuksen viisi ylintä kerrosta senioriasunnoiksi. Alempiin kerroksiin mietitään tehostettua palvelu- ja hoiva-asumista.

-Otamme myös valtakunnallisesti yhteyttä kaikkiin yksityissairaalatoimijoihin. Selvitämme, onko heillä kiinnostusta perustaa Tiuruun sairaalaa, Korkiakoski kertoo.

ALUEEN jalostaminen alkaa uusien kaavojen laadinnalla. Tiuruniemen entinen funkkistyylisen sairaala on suojelukohteita, ja sen uuteen käyttöön valjastaminen vaatii laajan remontin.

Korkiakoski vakuuttaa, että veronmaksajan kukkarolle ei mennä.

-Korjaukset teettää kiinteistöyhtiö, josta uskon kaupungin pääsemään irtautumaan tulevaisuudessa kokonaan.

Korkiakosken mukaan Tiurun kehittämissuunnittelu voidaan rahoittaa kaupungin ja Holiday Club Resorts Oy:n tässä vaiheessa omistaman kiinteistöyhtiön kassavirralla.

-Yhtiö saa jo valtiolta vuokratuloa vastaanottokeskuksen tiloista.

TIURUN yhtiön hallituksessa istuvan Holiday Club Resortsin toimitusjohtajan Vesa Tengmanin mukaan kehittämistyön keskiöön kuuluu sairaalarakennuksen kunnostaminen.

-Kustannus voi olla plus kymmenen miljoonaa euroa. Pitää tarkentaa, mitä kaikkea korjattavaa siellä on.

HCR on Tiuruniemeä kehittävässä Seniori-Saimaassa aluksi mukana 27 prosentin omistusosuudella. Tengmanin mukaan HCR:n aikomus on nostaa osuutensa nopeasti 40 prosenttiin.

-Mikään ei estä muidenkaan yhtiöstä kiinnostuneiden mukaantuloa. On meillä mielenkiintoisia keskusteluja menossa, Tengman sanoo.

Lappeenrannan kaupunki lähti yhtiöön pääosakkaana.

Kaupunki luovutti Seniori-Saimaalle Tiuruniemen sairaalan, viereisen Impilinnan asuinkiinteistön ja neljän hehtaarin maat.

Omaisuusluovutuksella kaupungille tuli 60 prosentin osuus kiinteistöyhtiöstä.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Tiuruniemen sairaalarakennus odottaa remonttia ja uusia käyttäjiä.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen