Urheilutalon laajennus jäihin

Voimistelijoiden muutto Kahilanniemeen säästäisi Lappeenrannan kaupungin urheilutalon laajentamiselta.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunki aikoo luopua urheilutalon laajentamisesta. Urheilutalolle on kaavailtu toista palloiluhallia lähinnä Kimpisen koulukeskuksen käyttöön.

Uuden vaihtoehdon mukaan urheilutalon nykyinen telinevoimistelusali remontoidaan palvelemaan koulukeskuksen tarpeita.

– Minun tavoitteeni ja näkemykseni on se, että urheilutalon kallista laajennusta ei tarvitsisi toteuttaa, vaan löytäisimme muita tapoja liikuntapaikkatarpeen tyydyttämiseksi, kaupunginjohtaja Seppo Miettinen toteaa.

Urheilutalon peruskorjauksesta kaupunki ei luovu.

– Urheilutalo tulee tarvitsemaan väistämättä peruskorjauksen. Näkemys on, että nykyratkaisuilla päästään noin vuoteen 2014. Samassa yhteydessä joudutaan tarkastamaan urheilutalon tilojen sisältöä ja käyttötarkoitusta, Miettinen linjaa.

URHEILUTALON peruskorjaukselle ja uusille tiloille on varattu 8,2 miljoonaa euroa kaupungin rahoitussuunnitelmaan vuosille 2014-2015.

Kaupunginjohtajan mukaan sanamuodon vaihdos urheilutalon laajennuksesta urheilutalon uusiksi tiloiksi ei sisällä viittausta yksityiseen kesälajien harjoitushalliin, jota Etelä-Saimaan tietojen mukaan mahdutetaan urheilutalon liepeille Valtakadun ja ammattikoulun välimaastoon.

– Tietysti tämä on tietyllä tavalla väljempi ja antaa meille enemmän liikkumavaraa urheilutalon ratkaisujen suhteen kuin mikä oli liikuntatoimen esittämä aikaisempi muoto, eli laajennus, Miettinen sanoo.

Miettinen ei halua ottaa kantaa yksityiseen harjoitushalliin, sillä se ei ole kaupungilla vireillä.

– On kuitenkin selvää, että sillä on vaikutuksensa urheilutalon laajentamistarpeeseen ja nimenomaan siihen sisältöön, mitä urheilutalolla tehdään.

KAUPUNGINJOHTAJAN mukaan telinevoimistelijoille voidaan remontoida uudet tilat esimerkiksi Kahilanniemen liikuntasaliin, joka vapautuu muuhun käyttöön ammattikorkeakoulun muuttaessa Skinnarilaan ensi syksynä.

– Minulla on sellainen käsitys, että se pystyttäisiin toteuttamaan hyvin pienillä muutoksilla. Urheilutalon telinevoimistelutilan laajennuksesta voitaisiin luopua, jos tilatarve voidaan ratkaista muualla toiminnallisesti paremmin ja kustannuksiltaan edullisemmin, Miettinen perustelee.

Telinevoimistelutilat ovat urheilutalon heikoin lenkki. Kovalla käytöllä oleva sali on voimistelulle liian pieni ja sisäilman laatu on heikko.

– Sen tilan peruskorjaaminen ja varsinkin laajennuksen toteuttaminen on rakenteellisesti erittäin vaikeaa ja kallista johtuen urheilutalon kantavista rakenteista, Miettinen toteaa.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Lappeenrannan urheilutalon palloiluhallissa pelattiin eilen koripallon naisten SM-sarjan kärkiottelu Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen välillä. Urheilutalon seinien sisällä on seitsemän muuta lajitilaa. Seinänaapureina ovat keilahalli ja uimahalli.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen