Arto Marttinen valittiin Imatran kirkkoherraksi

Marttinen on syntynyt ja kasvanut Imatralla. Hän on virkaiältään vanhin Imatran seurakunnan papeista.

Matti Saarela

IMATRA. Imatran seurakunnan vt. kirkkoherra Arto Marttinen on valittu Imatran uudeksi kirkkoherraksi. Marttinen sai sunnuntaina kello 18 päättyneessä vaalissa 667 ääntä.

Vuoksenniskan aluekappalainen Ritva Tamminen sai vaalissa 525 ääntä. Kirkkoherranvaalissa äänesti 6,5 prosenttia Imatran seurakunnan äänioikeutetuista seurakuntalaisista.

-Mieli on tällä hetkellä toisaalta kiitollinen ja toisaalta nöyrä. Aina tällainen jollakin tavalla yllättää, Marttinen sanoi kohta vaalituloksen selvittyä.

Marttinen on paljasjalkainen imatralainen. Hän on myös palvellut pisimpään pappina Imatralla.

-Kukaan Imatran seurakunnan nykyisistä virassa olevista papeista ei ole ollut täällä niin kauan kuin minä. Minä tulin tänne kappalaiseksi vuonna 1993. Minä edustan jo talon muistia, seiniä ja tapettia, Marttinen vitsaili.

-Vanhempani ovat junantuomia, mutta minä olen syntynyt ja kasvanut Imatralla, hän jatkoi.

Marttinen on syntynyt vuonna 1962. Ensi vuonna hän täyttää 50 vuotta.

-Sitä tässä on jo vitsailtu, että miten ihmeessä aina vain nuoremmat ja nuoremmat täyttävät 50 vuotta, Marttinen sanoi.

Kirkkoherran vaalin yhteydessä on käyty myös keskustelua seurakunnan tulevaisuudenhaasteista. On puhuttu muun muassa tarpeesta yhdistää Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven seurakunnat hallinnollisesti yhdeksi seurakuntayhtymäksi.

Marttisen mielestä tällaisissa asioissa suuren, tässä tapauksessa Imatran seurakunnan pitää olla nöyrä.

-Imatra ei tule olemaan tässä asiassa aloitteellinen, vaan aloitteen pitää tulla näiltä pienemmiltä. Ison pitää olla aina varovainen näissä liitosasioissa, kuten Lappeenrannassa varmaan tiedetään, Marttinen muistutti.

Marttinen ja Tamminen ovat ainakin julkisuudessa olleet keskeisistä asioista täysin samaa miltä. Vaalien aikana heidän samanmielisyyttään kuvattiin toteamalla, että ehdokkaat ovat kuin kaksi marjaa: imatralainen mansikka ja lappeenrantalainen mustikka.

KUVATEKSTI

Janne Lehtonen

Arto Marttinen (oik.) on valittu Imatran uudeksi kirkkoherraksi. Marttinen sai vaalissa 667 ääntä ja hänen vastaehdokkaansa aluekappalainen Ritva Tamminen 525 ääntä.

Kirjoittaja:
Matti Saarela