Parikkalalla on runsaasti ylijäämiä

Vuosikate riitti hyvin poistoihin. Tukiasumisyksikkö ei vaikuttanut tilinpäätökseen.

Anssi Kemppinen

Parikkala. Vahva taloudenpito jatkuu Parikkalassa. Kunnan viime vuoden tilinpäätöksen vuosikate oli 1,74 miljoonaa, joka riitti hyvin poistoihin.

-Vuosikatteen pitää olla meillä lähes kaksi miljoonaa, että melko suuret poistot saadaan kuoletettua. Tilikauden tulos oli varsin tyydyttävä. Budjetointi onnistui hyvin, sanoo kunnanjohtaja Hans Olander.

Ylijäämää kertyi viime vuodesta 240?000 euroa. Olanderin mukaan Parikkalassa tähdätään nollatulokseen, sillä kunnalla ei ole syytä tehdä ylijäämiä, kun niitä on nytkin kertynyt jo yli 11 miljoonaa.

Myös kunnanhallituksen puheenjohtajan Ari Bergin mukaan talousarvio toteutui hyvin eikä vuosi ollut yllätyksellinen.

Budjettia laatiessa epävarmuutta aiheuttivat verotulojen kertyminen, valtionosuudet ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin maksuosuus. Kaikki arviot osuivat kuitenkin kutakuinkin nappiin.

-Veronkorotus ei kuitenkaan tuonut tuloja niin paljon kuin laskettiin. Taantuma vaikutti, sanoo Olander.

Hallintojohtaja Marjatta Laukkanen toteaa, että menoarviokin alittui 609?000 eurolla. Laukkasen mielestä taloudenpidossa ei kaikesta huolimatta ole varaa löysätä.

Viime vuonna lakkautettu Särkisalmen alaikäisten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikkö ei Bergin mukaan vaikuttanut tilinpäätökseen.

-Menot ja tulot täsmäsivät, eikä toiminnan pyörittämiseen mennyt kunnan varoja. Positiivista oli työntekijöiden verotulot, sanoo Berg.

Tukiasumisyksikön kulut maksoi valtio.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen