Leipää ja sirkushuveja lentokonehallissa

Lappeenrannassa järjestetyn EU-Venäjä innovaatiofoorumin vieraat viettivät iltaa lentokentän konehallissa antiikin Rooman tunnelmissa. Foorumin tärkein anti oli monille uusien kontaktien luominen.

Heli Tiusanen

LAPPEENRANTA. Lentokentän konehallista kuuluu iloinen posetiivin musiikki. Sisällä sirkuskoululaiset ajavat yksipyöräisillä ja lavalla taikuri muuttaa dollareita suuremmiksi.

EU-Venäjä innovaatiofoorumin iltatilaisuudessa nelisensataa osallistujaa nauttii antiikin Roomasta juontavan teeman mukaisesti leipää ja sirkushuveja. Pääruokana on kokonaisena savustettua porsasta.

Tarjoilijat ovat pukeutuneet tooga-asuihin, ja ruokalistat ovat ajan hengen mukaisia.

Suomalaisten, venäläisten ja virolaisten yritysten keulahahmot tapasivat toisiaan ja pohtivat yritystoiminnan laajentamista rajan yli. Mahdollisia yhteistyökuvioita pohtimassa oli myös asiantuntijoita sekä poliitikkoja.

-Tulevaisuudessa Suomen, Viron ja Venäjän pitäisi hyödyntää enemmän synergiaetuja. Tämä on oivallinen paikka kontaktien luomiseen, toteaa Enterprise Estonian johtaja Valdar Liive.

-Päivällä käydyt Venäjää koskevat poliittiset keskustelut olivat erittäin mielenkiintoisia, kommentoi VTT:n varapresidentti Harri Airaksinen.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtori Ilkka Pöyhönen oli tyytyväinen forumin järjestelyihin sekä illan antiin.

-Ilta on mennyt tosi hyvin. Kokonaisena savustettu porsas oli sopiva näky.

Tilaisuuden järjestäminen lentokoneiden säilyttämiseen tarkoitetussa tilassa oli Pöyhösen mielestä onnistunut ratkaisu.

-Tämä on jännä tila. Taloudellisesti edullinen ja kokonaisuus toimii hyvin.

Pöyhönen oli tyytyväinen myös päivän seminaarin antiin. Suomen ja Venäjän välisistä toimintaeroista huolimatta järjestelyt onnistuivat hyvin.

-Venäläisten kanssa toimittaessa merkittävä osa asioiden hoitamisesta jää viime tippaan. Koskaan ei tiedä, kuka henkilö tulee. Aina pitää olla varasuunnitelma.

-Tuli aika paljon konkreettisia esimerkkejä siitä, miten yritysten välistä yhteistyötä voidaan edistää.

-Henkilökohtaisesti paras anti minulle oli mordovialaisen yhteistyöyliopiston edustajan tapaaminen, Pöyhönen summasi.

KUVATEKSTI

Arttu Muukkonen

Lappeenrannan yliopiston rehtori Ilkka Pöyhönen (oik.) oli tyytyväinen foorumin järjestelyihin. Pöytäkumppanina yliopiston hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö.

Innovaatiofoorumin illanvietto sujui antiikin Rooman tunnelmissa. Suomalaiset, venäläiset ja virolaiset vieraat nauttivat hyvästä ruoasta ja pohtivat, miten yritystoimintaa voisi laajentaa rajan yli.

Kirjoittaja:
Heli Tiusanen