PEPOn naisia odottaa hyvin haasteellinen kausi

Kun joukkueessa on useita vuorotyöläisiä, kokoonpano vaihtelee ottelusta toiseen. Yhteistyö LAUTP:n kanssa takaa sen, että pelaajista ei ole huutava pula ja päästään vetämään kunnon treenit.

Kaisa Juntunen

LAPPEENRANTA. PEPOn naisten valmentaja Jussi Puustinen viittilöi tyytyväisenä Sammonlahden tekonurmella treenaavan ryhmän suuntaan.

— Tässä näkyy yhteistyön tulos.

Kentällä pallon kanssa treenaa mustiin PEPO-asuihin sonnustautuneita pelaajia sekä sinisiin LAUTP:n paitoihin pukeutuneita tyttöjä. Kahden lappeenrantalaisseuran yhteistyön ansiosta PEPO:n naisjoukkue selvisi kauden kiperimmistä haasteesta: Joukkueessa on tarpeeksi pelaajia.

— Viime kauden joukkueesta tippui kuusi pelaajaa pois. Kaksi on äitiyslomalla ja loput lopettivat, Puustinen kertoo.

Kun pelaajien määrä vaipui 12:een, tilanne näytti huolestuttavasta. Nyt harjoitusringissä on yli 20 pelaajaa.

— Yhteistyössä tärkeintä on, että pystymme vetämään kunnon treenit isolla ryhmällä. Se näkyy toivottavasti sekä meidän että LAUTP:n peleissä, Puustinen sanoo.

PEPON KAUSI naisten 2-divarissa alkaa ensi lauantaina kotipelillä helsinkiläistä Pukinmäen Vetoa vastaan. PuVe on kokenut joukkue, jossa on entisiä liigapelaajia, ja jopa entisiä maajoukkuenaisia.

Puustinen uskoo, että PEPOlla on kaikki edellytykset pärjätä yhtä hyvin kuin viime kesänä, jolloin se päätyi sarjan viidenneksi.

— Tärkeintä ei ole kuitenkaan se miten keräämme sarjapisteitä tällä kaudella. Tärkeämpää on katsoa parin kolmen vuoden päähän, Puustinen sanoo.

Naisten valmentaja iloitsee siitä, että lappeenrantalaiselle tyttöpelaajalle on nyt selvä tie mitä kulkea. PEPOn C-junnun tie voi viedä LAUTP:n B-tyttöihin ja sieltä edelleen naisten divarijoukkueeseen.

PUUSTINEN HUOKAA, että edessä on joka tapauksessa haasteellinen kausi. Kokoonpano vaihtelee väistämättä ottelusta toiseen.

— Meillä on monta vuorotyöläistä ja nuoret pelaajat ovat kesätöissä. Ottelut vaativat ennakointia ja valmistautumista. Valmentaja saa olla hereillä, kun miettii kuka pelaa ja missä.

Joukkueen ikähaitari on 15—27 vuotta. Myös nuorimmilla B-tytöillä on mahdollisuus päästä naisten peleihin mukaan.

— Pitää vain katsoa, ettei kenellekään tule kuormitusta liikaa, Puustinen sanoo.

KUVATEKSTI

Arttu Muukkonen

PEPO:n kapteeni Essi Suutari venytteli keväisen koleassa säässä joukkueen valmistutuessa kauden avaukseen.

Kevätkierroksen kotipelit

la 7.5. PEPO—PuVe

klo 13.00 Sammonlahti

pe 20.5. PEPO—PU-62

klo 19.00 Amis

to 2.6. PEPO—MPS

klo 18.00 Kimpinen

la 18.6. PEPOFC Espoo

klo 15.00 Sammonlahti

ke 22.6. PEPOFC Kasiysi klo 19.00 Sammonlahti

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen