Seniori-Saimaa käynnistää selvitystyön Tiuruniemestä

Konsultti selvittämään senioriasumisen, hoivapalvelujen ja yksityisen sairaalatoiminnan mahdollisuuksia.

Jyrki Nuottimäki

LAPPEENRANNAN Tiuruniemen sairaalakiinteistön tulevaa käyttöä ryhdytään selvittämään kesän alkupuolella.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakosken mukaan nyt tehdään perusteellinen selvitystyö terveysturismista ja siihen liittyvistä mahdollisuuksista.

Nordic Healthcare Group (NHG) on toimittanut rahoitusesityksen aluetta kehittävälle Kiinteistöyhtiö Oy Seniori-Saimaalle.

SENIORI-SAIMAA jättää lähiaikoina Etelä-Karjalan liitolle hakemuksen 200?000 euron selvitystyön rahoituksesta, jota on mahdollista saada 50 prosenttia kustannuksista. Loppu jää kiinteistöyhtiön, kaupungin sekä sosiaali- ja terveyspiirin maksettavaksi.

– Kartoitamme konsulttityönä, miten senioriasumista, erilaisia hoivapalveluja ja mahdollista yksityissairaalatoimintaa voidaan edistää ja kehittää. Työhön kuuluu myös alan toimijoiden kartoitus, Korkiakoski kertoo.

KONSULTTITYÖN tekijä valitaan kilpailutuksella. Rahoitusesityksen tehnyt NHG voi olla vahvoilla. Yritys on erikoistunut terveydenhuollon ja sosiaalitoimen palvelutuotannon analysointiin, suunnitteluun ja kehittämiseen.

Korkiakosken mukaan kilpailutuksessa kaikki tarjouksen jättäneet ovat kuitenkin samalla viivalla.

– Selvitystyön tekijä laatii loppuvuoteen mennessä raportin, jossa on oltava selkeä suunta siitä, mihin Tiurussa mennään. Vasta sen jälkeen lähestymme alan toimijoita, Korkiakoski kertoo.

Hänen mielestään kehittämiskuvioissa ei ole vielä hirveää hoppua, koska Maahanmuuttokeskuksen vuokrasopimus sairaalarakennuksessa päättyy vasta ensi vuoden kesäkuussa.

TIURUNIEMEN alueen kaavoituskin on käynnistymässä. Seniori-Saimaan omistamalla alueella on tehty perusselvitykset rakennuksista ja maaperästä kaavoitusta varten.

– Mitään yllättävää ei tullut esille. Sairaalarakennus säilyy, mutta Impilinnan rakennus mahdollisesti puretaan. Siihen pyydetään vielä Museoviraston kanta.

LAPPEENRANNAN kaupunki ja Holiday Club Resorts Oy (HCR) perustivat kiinteistöyhtiön, joka sai viime vuoden lopulla solmitulla kaupalla haltuunsa Tiuruniemen sairaalakiinteistön, Impilinnan asuinkiinteistön sekä neljän hehtaarin tonttialueen.

HCR on mukana kiinteistöyhtiössä 27 prosentin osuudella, mutta yhtiö on kertonut nostavansa omistusosuutensa 40 prosenttiin vuoden loppuun mennessä.

Kaupunki suunnittelee luopuvansa omasta omistuksestaan sitä mukaa, kun osakkaiksi on tulossa muita kehittämistyöstä kiinnostuneita yhteistyökumppaneita.

Tiuruniemen kahdeksankerroksiseen sairaalakiinteistöön on suunniteltu senioriasuntoja, palvelu- ja hoiva-asumista sekä yksityistä sairaalaa.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki