Asukasyhdistys haluaa vähentää autoliikennettä Lavolankadulla

Läpikulku- ja asiointiliikenne jyrää kahden koulun välistä. Alueella liikkuu päivittäin paljon pieniä lapsia.

Matti Saarela

LAPPEENRANTA. Kaupunki varautuu Leirin uuden kauppakeskuksen tuloon parantamalla alueen katuverkkoa.

Kesämäen asukasyhdistys vastustaa liikenteen lisäämistä vilkkaasti liikennöidyllä Lavolankadulla. Katu kulkee Kesämäen alakoulun ja yläkoulun välistä. Alueella on myös päiväkoti.

-Kaupallisten palvelujen lisääminen alueella on mahdollista, jos asukkaiden mielipiteet muun muassa näissä liikennejärjestelyissä otetaan huomioon, asukasyhdistyksen puolesta tiistaina Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa puhunut Tuulikki Immonen sanoi.

SIMOLANTIEN, Ratakadun ja Lavolankadun risteykseen aiotaan rakentaa liikenneympyrä, joka korvaa vilkkaasti liikennöidyssä risteyksessä nykyiset liikennevalot. Toinen pienempi liikenneympyrä on tarkoitus tehdä Simolantien ja Opintien risteykseen.

Suunnitelman mukaan uuden kauppakeskuksen asiakasliikenteelle tehdään väylät sekä Teollisuuskadulta että Opintieltä. Molemmilta kaduilta uuden kauppakeskuksen parkkihalliin johtaisi kaksi ajoväylää.

Osa tiistaina tilaisuuteen osallistuneista alueen asukkaista vastusti asiointiliikenteen ohjaamista Opintielle, jossa liikkuu päivällä paljon lapsia. Useissa puheenvuoroissa vaadittiin ratkaisua, jossa Opintie katkaistaan niin, että läpiajoliikenne sitä kautta Simolantieltä Lavolankadulle tai päinvastoin estetään.

Kaupungin omissa kaavailuissa Opintielle tehdään yksi hidastuskoroke hillitsemään ajonopeuksia kadulla.

IMMOSEN mukaan asukasyhdistys toivoo myös, että läpiajoliikenne Lavolankadulla estettäisiin liikennejärjestelyin.

-Liikenne on Lavolantiellä kasvanut todella paljon sinä aikana, kun me olemme asuneet Kesämäessä, Immonen sanoi.

Uusia liikennejärjestelyjä tiedotustilaisuudessa esitellyt tuotantojohtaja Pasi Leimi ei pitänyt Lavolankadun katkaisemista järkevänä tai edes mahdollisena ratkaisuna. Hänen mukaansa Lavolankatu on osa Lappeenrannan kehätietä, jota pitkin pääsee Kuutostieltä Helsingintielle ja sitä pitkin Lappeenrannan länsiosiin keskustan ohi.

ALUEEN asukkaat kuitenkin pelkäävät varsinkin raskaan liikenteen lisääntymistä Lavolankadulla.

Tiedotustilaisuudessa useat kysyjät peräsivät myös tietoa siitä, miten venäläisten ostosmatkailijoiden turistibussit on tarkoitus ohjata ja pysäköidä uuden kauppakeskuksen tontille, jos kauppakeskus rakennetaan.

Leimin mukaan uusista liikennejärjestelyistä on neuvoteltu muun muassa Kesämäen koulun opettajien kanssa. Ratakadun, Simolantien ja Lavolankadun risteykseen rakennettavassa liikenneympyrässä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta on tarkoitus parantaa sijoittamalla kevyenliikenteen väylät risteyksessä alikulkutunneleihin.

KUVATEKSTI

Lappeenrannan kaupunki

Simolantien, Ratakadun ja Lavolankadun risteykseen on tarkoitus rakentaa liikenneympyrä. Toinen pienempi liikenneympyrä tehdään Simolantien ja Opintien risteykseen.

Kirjoittaja:
Matti Saarela