Imatran tekninen toimi hajoaa kolmeen osaan

Imatran kaupunki ryhmittelee ensi vuoden kevääseen mennessä teknisen toimen henkilöstön uusiin tehtäviin. Valmistelevat virkamiehet jäävät paikoilleen. Toteuttajat kootaan yhteen yksiköön tai siirretään tytäryhtiöihin.

Hannu Ojala

IMATRA. Imatran teknisen toimen 206 henkilön tehtävät organisoidaan uudelleen ensi vuoden kevääseen mennessä.

Järjestelyn piirin kuuluvat myös ympäristötoimen henkilöt. Heidän osaltaan muutokset tarkentuvat syksyn aikana.

Imatran kaupunginvaltuusto löi päätepisteen periaatekeskustelulle hyväksymällä teknisen puolen uuden organisaatiomallin.

Valtuustossa päätös tehtiin yksimielisesti. Viimeisenä listalla olleen asian käsittelyn aikana Anne Nissinen (sd.) poistui salista.

Asiaa esitellyt hallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen (kok.) ilmaisi tyytyväisyytensä ratkaisuun, jota hän piti kaupungin strategian mukaisesti esimerkkinä läpinäkyvyydestä.

Paavo Sihvonen (sd.) kiinnitti huomiota siihen, että pitkään kestänyt valmistelu on viety huolellisesti läpi.

Muutoksiin liittyviä pelkoja Sihvonen piti ymmärrettävinä.

Sihvonen painotti ryhmän kantana, että päätökseen sisältyy uuden varikon rakentaminen. Nykyinen varikko on jäämässä muutaman vuoden kuluessa uuden Prisman tontiksi.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Veikko Lankinen (kesk.) jakeli kiitoksia asian lautakuntakäsittelylle, joka oli edennyt myönteisessä hengessä mutta myös kriittisesti.

Lautakunnan varapuheenjohtaja Erkki Saarimäki (ps.) toivoi hallitukselta tarkennuksia kaupungin kiinteistöomaisuuden siirtämisestä aiheutuvasta varainsiirtoverosta.

Suoraan kaupungin omistuksessa olevat kiinteistöt siirtyvät järjestelyssä perustettavan yhtiön varallisuudeksi. Saarimäkeä kiinnosti etenkin velkojen siirtyminen.

Työntekijöistä 170 jatkaa toistaiseksi suoraan kaupungin. Loput työntekijöistä siirtyvät kaupungin tytäryhtiön YH-Rakennuttajan johtoon perustettaviin yhtiöihin.

Näin teknisen toimen organisaatio muuttuu Tekninen toimi jakautuu tilaajana toimivaan toimialaan ja tekniseen palvelukeskukseen. Nykyinen henkilöstövahvuus on 206 ja sen lisäksi 29 ympäristötoimessa.

Toimialan puolelle jää 66 työntekijää ja 29 ympäristötoimeen. Tilaajan tehtävät liittyvät teknisen lautakunnan päätösten valmisteluun ja viranomaistehtäviin.

Tekninen palvelukeskuksen henkilövahvuus on 104. Se saa toimeksiantonsa tekniseltä lautakunnalta. Näitä tehtäviä ovat aluekunnossapito, rakentaminen, varikkotoiminta ja mittaus. Keskukselle voidaan antaa myös muita tehtäviä.

Nykyinen tilahallinta ja toimitilat siirretään kaupungilta sen tytäryhtiön YH-Rakennuttajan johtoon tuleviin tytäryhtiöihin. Kaupunki siirtää myös kaikki kiinteistönsä uuteen YH-Rakennuttajan tytäryhtiöön. Sisäinen ulkoistus koskee 27 henkilöä.

Lämpölaitoksen tulevaisuus selvitetään myöhemmin.

Ympäristötoimen organisaatiomuutos toteutetaan syksyllä 2011.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala