Halliyhtiö ja seurat sanasodassa

Lappeenrannan Harrastus- ja Nuorisojäähalli Oy listaa urheiluseurojen katteettomat sanat yhdeksi syyksi tappiolliseen ensimmäiseen toimintavuoteen. Jääurheiluseurojen edustajat kiistävät lupausten pettämisen.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan yksityisen jäähalliyhtiön mukaan tappiollinen ensimmäinen toimintavuosi johtuu osittain paikallisten jääurheiluseurojen antamien lupausten pettämisestä.

Lappeenrannan Harrastus- ja Nuorisojäähalli Oy kertoi tiistaina tiedotteessaan, etteivät jääurheiluseurat ole ostaneet jääaikaa niin paljon kuin ennen hallin rakentamista ilmoittivat tarvitsevansa.

Halliyhtiön mukaan yksityisen kaukalon käyttöaste on ollut noin 40 prosenttia, kun nollatulokseen vaaditaan noin 60 prosentin käyttöaste läpi kauden.

Ennen hallin rakentamista tehdyn tarvekartoituksen perusteella käyttöasteen olisi pitänyt yltää reilusti yli tarvittavan 60 prosentin, jos seurat olisivat ostaneet jääaikaa ilmoittamansa määrän.

HALLIYHTIÖN MUKAAN kulujen kattamiseen tarvitaan vuositasolla noin 650 000 euroa.

Lappeenrannan kaupunki on vuokrannut halliyhtiöltä toisen kaukalon 250 000 vuosihinnalla 15 vuoden ajaksi.

Hallin rakentaminen lähti liikkeelle paikallisista yksityishenkilöistä, jotka halusivat parantaa lasten ja nuorten jääurheiluharrastuksen olosuhteita. Hallin rakentamiskustannuksia kattamaan otettiin noin kahden miljoonan euron laina, jonka lyhentäminen ei ole alkanut ennakoitua heikomman käyttöasteen vuoksi.

Halliyhtiön mukaan vain yksi seuroista on hankkinut jääaikaa tarvekartoituksessa ilmoittamansa määrän. Jääkiekkoseura SaiPa ry on jo aiemmin ilmoittanut pitäneensä lupauksensa jääajan ostosta.

Halliyhtiö ei nimennyt seuroja, jotka ovat ostaneet jääaikaa ilmoittamaansa tarvetta vähemmän.

Onko seuranne ostanut halliyhtiöltä vähemmän jääaikaa kuin lupasitte?

RinkeliBallo-93 LPR ry:n varapuheenjohtaja Mika Lindfors:

-Meidän seura ei ole sieltä edes luvannut ostaa minkäännäköistä jääaikaa.

-Kävin muistaakseni maksimissaan kahdessa kokouksessa kuuntelemassa, kun hallia perustettiin ja jääurheiluseuroja kutsuttiin koolle. Olimme aluksi kiinnostuneita jääajasta, mutta kun hinnat kerrottiin, ne menivät yli sataan euroon tunti, meidät hinnoiteltiin ulos sieltä.

-Sanoimme, että otamme kyllä, kun tarvitsemme. Pitkin talvea kyselimmekin, mutta aika huonosti olemme aikoja saaneet.

PEPO Hockey ry:n juniorivalmentaja ja yhteyshenkilö Sami Lento:

-Emme ole voineet pettää lupauksiamme, koska emme ole missään vaiheessa luvanneet ostaa sieltä jäätä.

-Sieltä kyllä soitettiin meidän puheenjohtajalle Jorma Kaskiselle toissa keväänä, mutta tuolloin junioritoimintamme oli mitoitettu Lappeenrannan silloin hyvin rajallisen jääajan mukaisesti, eikä kolmelle joukkueellemme ollut tarvetta ostaa jäätä.

Saimaan Muodostelmaluistelijat ry:n puheenjohtaja Kimmo Jääskeläinen:

-Meillähän on uusi seura, joten emme olleet niissä hallin valmistumista edeltäneissä kokouksissa mukana.

-Meillä kävi viime vuonna niin, että olimme Lappeenrannan Taitoluistelijoissa, emmekä saaneet niin paljon jääaikaa kuin olisimme halunneet. Sen takia perustimme oman muodostelmaluisteluseuran.

Lappeen Luistelijat ry:n varapuheenjohtaja Anne Turppo:

-Puheissa sitouduimme ostamaan saman verran jääaikaa kuin aiemmin ostimme Savitaipaleelta ja sen verran olemme ostaneet. Olimme realistisia sen suhteen, että meillä on tämän verran harrastajia ja tämän verran pystymme maksamaan.

Lappeenrannan Taitoluistelijat ry:n puheenjohtaja Mika Lahikainen:

-En tunnista seuraamme tuosta väitteestä.

-Omasta mielestäni kyse on siitä, että on kyselty mitkä ovat jääaikatarpeet ja seurat kukin ovat omat tarpeensa puntaroineet. Mutta kyselyssä ei ole otettu huomioon sitä, että kaikki seurat järjestään tarvitsevat aikaa illalla, ja sitä ilta-aikaa ei kaikille riitä.

-Ei ole ollut perusteltua ostaa aikaa päivällä ennen kello 15:ttä, jos sinne ei kukaan pääse harrastamaan. Siitähän on kysymys.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

SaiPan junioreissa pelaavat serkukset Santtu Toivola (vas.) ja Eetu Toivola harjoittelivat vapaavuorolla Kisapuiston yksityisessä jäähallissa keskiviikkona.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen