Iso karuselli hiekkalinnan vetonaula

Hiekkalinnan yhteyteen tulee seitsemän metriä korkea karuselli, jonka kyytiin myös aikuiset pääsevät. Hiekkalinnan monipuolisten palveluiden uskotaan houkuttelevan tänä vuonna 200 000 kävijää

Heli Tiusanen

LAPPEENRANTA. Satamaan kohoaa Suomen suurin hiekkalinna jo kahdeksannen kerran. Hiekkalinnan teema on tänä vuonna sirkus. Linnan suunnittelussa ovat sen alkuvaiheista lähtien olleet tiiviisti mukana päiväkotilapset ja koululaiset.

-Elokuussa paikalla olleet koululuokat äänestivät teemasta huutoäänestyksellä, kertoo hiekkalinnan pääveistäjä Kimmo Frost.

Hiekkalinnan luonnosteluun osallistuneiden parinsadan pikkusuunnittelijan piirustuksia ja muita taideteoksia on esillä linnan holveissa olevassa näyttelyssä.

Tänä kesänä on vierailijoille luvassa monia uutuuksia. Seitsemän metriä korkea ja parikymmentä metriä säteeltään oleva karuselli tuo huvipuiston tunnelmaa ja toivottaa Saimaan suunnalta tulevat veneilijät tervetulleeksi hiekkalinnan alueelle.

Kiipeilystä kiinnostuneet saavat elämyksiä kuuteen metriin kohoavilla maksullisilla seikkailu- ja temppuradoilla, joissa pääsevät koittamaan Tarzan-taitojaan köysiverkkojen, liaanien ja vaijerien varassa.

Nuoriso pääsee purkamaan ylimääräistä energiaansa Parkour-radalla. Rata koostuu esteiden ohittamisesta, erilaisista hypyistä, kiipeilystä ja roikkumisesta.

Hiekkalinnan alueella puksuttelee myös uutuuttaan hohtava lapsille tarkoitettu juna. Koko perhe voi yhdessä nauttia sataman, linnoituksen ja kaupungin keskustan kesätunnelmista katujunan kyydissä.

Teatteritunnelmaa on tarjolla Hänen taikurinsa salaisessa palveluksessa -näytelmän merkeissä. Näytelmä kertoo kahdesta taikurin hattuun juuttuneesta jäniksestä.

Hiekkalinnan avajaisia vietetään sunnuntaina 12.6. klo 15. Tähtiesiintyjänä on tänä vuonna IPANAPA -show.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Hiekkalinnan kolmen miljoonan hiekkakilon saaminen linnan muotoon työllistää yhteensä 30 veistäjää kuudesta eri maasta. Lappeenrannan Seudun yrityspalvelut työllistää lisäksi parisenkymmentä nuorta kesätyöntekijää. Kuvassa neljättä kesää hiekkalinnalla töissä oleva, lahtelainen Kirsi Paasanen.

Kirjoittaja:
Heli Tiusanen