Categories
Artikkelit

Kansalaistori ei uudistu vuosiin

Hotelli Lappeen edustaa varten tehtyä suunnitelmaa käytetään koko torin ilmeen kohentamiseen. Sitä, milloin se tapahtuu, ei tiedä vielä kukaan.

Tuija Sorjanen

LAPPEENRANTA. Kansalaistori pysyy vanhanlaisena toistaiseksi. Epävirallinen suunnitelma sen uudistamiseksi on kuitenkin olemassa.

S-ryhmään kuuluvan hotelli Lappeen edustan uudistamista koskeva suunnitelma on valmis ja Lappeenrannan kaupungin teknisen lautakunnan hyväksymä. Sen toteuttaminen alkaa samaan aikaan Lappeen laajentamisen kanssa. Vielä ei ole tiedossa, milloin toimeen ryhdytään.

Myös päätökset siitä, miten remontti käytännössä toteutetaan, puuttuvat vielä.

Kansalaistori on tarkoitus remontoida muiltakin osin Lappeen edustaa varten tehtyä suunnitelmaa ja vuonna 2006 tehtyä suunnitelmaa soveltaen. Valtion virastotalon edustasta tulee samanlainen kuin Lappeen edustasta.

Kaupungin kaavoituspäällikkö Heikki Purasen mukaan Kansalaistorin uudistamisesta on päätetty vain, että se tehdään joskus, resurssien salliessa.

— Raha on tärkein kysymys, Puranen sanoo.

ETELÄ-KARJALAN osuuskauppa (Eekoo) maksaa hotellinsa laajentamisesta maankäyttömaksun. Se on suuruudeltaan noin 230 000 euroa. Koko remontin hinta on suunnittelutyön tehneen arkkitehdin Mikko Heikkilän mukaan noin 400 000 euroa. Rahoituksesta ei kuitenkaan ole vielä päätetty lopullisesti, koska remontin ajankohtakaan ei ole vielä tiedossa.

Muun torialueen remontoiminen tulee kaupungille siis todennäköisesti paljon kalliimmaksi kuin Lappeen edustan kohentaminen.

Kirjoittaja:
Tuija Sorjanen