Kaupunginhallitus äänesti uuden jäähallisopimuksen kumoon

appeenrannan kaupunginhallitus päätti jatkaa vanhalla jääajan vuokrasopimuksella yksityisen jäähallin kanssa. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan päättäjien käsissä toukokuun alusta asti pyörinyt jäähalliasia kierähti eilen päälaelleen.

Käänne nähtiin kaupunginhallituksen kokouksessa, kun Harri Iljin (sd.) esitti Tapio Virkin (sd.) tukemana, ettei jääajan vuokrasopimusta Kisapuiston yksityisen jäähallin kanssa muuteta.

Iljinin esitys hyväksyttiin täpärästi äänin 9-6.

-Nykyinen sopimus jatkuu. Ei muuteta mitään, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) vahvistaa.

Äänestys kaatoi kaupunginjohtaja Seppo Miettisen esityksen jäähalliasian siirtämisestä takaisin nuoriso- ja liikuntalautakunnalle.

Lautakunta olisi saanut päätösvallan vuokrasopimuksen muutoksiin kaupunginhallituksen määrittämin ehdoin.

JÄÄHALLIJUPAKKA ei pääty tähän. Nuoriso- ja liikuntalautakunta hyväksyi toukokuussa kaupungin jäähallien supistetut aukioloajat, joilla ennakoitiin yksityisen jäähallin vuokrasopimuksen muutoksia.

Kaupungin vanha harjoitusjäähalli pysyy jatkossa suljettuna viikonloppuisin, mutta se avataan käyttöön tarpeen vaatiessa.

Nuoriso- ja liikuntalautakunta kuitenkin järjestää keskiviikkona ylimääräisen kokouksen aukioloaikojen kohtalosta.

-Sekin vaihtoehto on pöydällä, että mennään päätettyjen aukioloaikojen mukaan ja halliyhtiö jatkaa toimintaansa nykyisen sopimuksen puitteissa, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman kertoo.

AUKIOLOAIKOJEN supistaminen ja halliyhtiön kanssa tehdyn vuokrasopimuksen muutokset olisivat yhdessä tuoneet liikuntatoimen arvion mukaan kaupungille noin 35?000 euron vuosisäästöt.

Muutokset olisivat ohjanneet aiempaa enemmän jääurheilijoita asiakkaiksi yksityiselle jäähalliyhtiölle, jonka ensimmäisen toimintavuoden tulos on ollut Oksmanin tietojen mukaan vahvasti tappiollinen.

-Tarkoitus on, että rakennettu infra säilyisi seurojen käytössä. Siksi yritämme tehdä näitä muutoksia, joilla saisimme halliyhtiön toiminnan sellaiseksi, että se pystyy maksamaan kulunsa, mutta ei tuota voittoa, Oksman kertoo.

PAIKALLINEN jääurheiluväki vastusti muutoksia osoittamalla mieltään kaupungintalon edustalla toukokuun lopussa.

Oksman haluaa tyrmätä väitteet, joiden mukaan yksityinen halliyhtiö tekisi rahaa lasten ja nuorten kustannuksella.

-Halliyhtiön toiminta-ajatuksena ei ole tuottaa voittoa, vaan ylläpitää jäähallia. He ilmoittivat kaupungille, että jos yhtiö kävisikin tuottamaan voittoa, he olisivat valmiit antamaan osan voitosta joko kaupungille tai seuroille, joilla on siellä junioritoimintaa.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Lappeenrannan harrastus- ja nuorisojäähalli Oy teki Kisapuistoon kahden kaukalon jäähallin, jonka rakennustyöt olivat viimeistelyä vaille valmiit viime vuoden heinäkuussa. Hallin valmistuminen ja sen tappiollinen ensimmäinen toimintavuosi ovat saaneet kaupungin tarkastelemaan Kisapuiston alueen jääurheilupalvelujaan uudelleen.

Jääajan vuokrasopimusäänestyksen tulos

Vuokrasopimuksen muutokset nuoriso- ja liikuntalautakunnalle päätettäväksi: Leena Kohvakka-Turja (myö), Ari Torniainen (kesk.), Katri Pulli (kesk.), Markus Iitiä (kok.), Tuula Lindh (kok.), Pentti Belinskij (kok.) Vuokrasopimusta ei muuteta: Harri Iljin (sd.), Tapio Virkki (sd.), Juha Turkia (kd.), Markku Timonen (myö), Anja Helvasto (sd.), Eeva Arvela (sd.), Tuula Partanen (kesk.), Hanna Holopainen (vihr.), Ilpo Hakula (kok.) Jääajan vuokrasopimus Lappeenrannan kaupunki on vuokrannut yksityisen jäähallin toisen kaukalon ympärivuotisesti itselleen 250?000 euron vuosihinnalla 15 vuoden ajaksi. Tämä sopimus jatkuu.

Vuokrasopimukseen esitettiin muutosta, jonka jälkeen kaupungilla olisi ollut käytettävissään yksityisen hallin molemmat kaukalot 11 kuukauden ajan vuodessa arkipäivisin kello 8-15. Uusi vuosivuokra olisi ollut 185?00 euroa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen