Ammattikorkea kokonaan Skinnarilassa lokakuussa

Saimaan ammattikorkeakoulun uudisrakennus on muuttovalmis 23. syyskuuta.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Saimaan ammattikorkeakoulun uudisrakennus Skinnarilassa valmistuu rivakassa tahdissa. Vaikka aikataulu on ollut tiukka, urakoitsijana toimivan Skanska Talonrakennus Oy:n työmaapäällikkö Seppo Rantakaulio lupaa, että rakennus luovutetaan ammattikorkeakoulun käyttöön 23. syyskuuta.

-Nyt on menossa sisätyövaihe. Joissain paikoissa vielä tasoitellaan ja joissain paikoissa jo viimeistellään, Rantakaulio sanoo.

Rakennustyöt alkoivat viime elokuussa. Runko nousi ylös helmikuun lopussa.

-Aikataulua jouduttiin venyttämään kovan talven ja suunnitelmien tarkentumisen vuoksi. Saimme 41 lisäpäivää. Kiire on ollut haastavaa erityisesti rakenteiden kuivattamisen kannalta, Rantakaulio toteaa.

Saimaan ammattikorkeakoulu aloittaa Skinnarilassa jo syyskuun alussa. Tekniikan ja liiketalouden opetukseen on vuokrattu yliopistolta noin 6 500 neliötä. Kimpiseen Pohjolan taloon jää vielä lukukauden alussa kourallisen verran täydennyskoulutuksen väkeä ja hallinto. He muuttavat Skinnarilaan luovutuspäivän jälkeen.

Myös sosiaali- ja terveysala aloittaa lukukautensa Kahilanniemessä. Kahilanniemen opiskelijoilla on muutto edessä Skinnarilaan lokakuun lopussa.

-Tarkoituksena on, että lokakuun lopussa olemme kaikki uudisrakennuksessa, sanoo Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä.

Ammattikorkeakoulun uudisrakennukseen sijoittuvat sosiaali- ja terveysalan opetustilat sekä opettajien työtilat.

Rakennuksesta löytyvät myös työtilat hallinnolle ja liiketalouden opettajille sekä liikuntasali, auditorio ja ammattikorkeakoulun ruokala.

Teräsbetonipaaluille perustetun kolmikerroksisen rakennuksen kerrosala on lähes 10 000 neliötä ja tilavuus 52 000 kuutiota. Uudisrakennuksen keskusaulan korkeus kattolyhtyjen kohdalla kohoaa yli 14,5 metriin.

Rakennuksen pohjoispuolelle rakennetaan myöhemmin terapia-allasosasto. Pirttilän mukaan siitä ei ole tehty vielä investointipäätöstä, mutta päätös suunnittelusta on jo.

– Voisi kuitenkin olettaa, että sen rakentaminen alkaisi myöhemmin syksyllä.

Heli Blåfield

Saimaan ammattikorkeakoulun uudisrakennus Skinnarilan kampuksella valmistuu syyskuussa.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen