Kiekkoilu sopii shortsisäälle

Harrastekiekkoturnaus keskellä heinäkuun helteitä oli menestys. Neljä peliä päivässä kävi jo kuntoilusta.

LAPPEENRANTA. Jääkiekkoilu on erinomaisen hauskaa myös helteisenä kesälomalauantaina. Sen todisti Kaukaan Lylyn miesten puuhaama kuntokiekkoturnaus, jonka osallistujat väänsivät aamusta alkuiltaan Lappeenrannan uudessa harjoitushallissa.

Seuraavaa otteluaan odotelleet pelurit grillasivat nahkaansa auringonpaisteessa pihalla, kun muiden hokkarit rouskuttivat jäätä seinien sisällä.

– Pelataanhan kiekkoa Floridassakin. Siellä tosin hallin eteen parkkeerataan Porscheja. Ne meiltä vielä puuttuvat, tapahtuman puuhamiehiin lukeutuva Petteri Ukkola naurahtaa.

Turnausidean isä Mika Kinnunen on Ukkolan linjoilla.

– Tätä parempaa ilmaa pelata kiekkoa ei voisi olla. Talven kovilla pakkasilla raappaat auton ikkunat hallille tullessa ja uudelleen sieltä lähtiessä. Täällä saat olla shortsit jalassa ja lämmin aalto hyökkää päälle, kun astut hallista ulos.

KAUKALOSSA viilletti 50 kenttäpelaajaa ja viisi maalivahtia. Joukkueet muodostettiin arpomalla, jota ennen pelaajat asetettiin tasokoreihin, jotta kovimmat jermut eivät osuisi samaan porukkaan.

Osallistujien ydin koostui kesätiistaisin pelivuorolle kokoontuvista innokkaista, mutta turnausta varten paikalle oli haalittu myös muita kavereita ja kaverinkavereita.

– Vähän toistasataa viestiä lähetin. Ensimmäiset 42 pelaajaa saatiin aika nopeasti kasaan, mutta loppujen kanssa piti tehdä töitä, Ukkola kertoo.

– Ensimmäisenä piti hankkia maalivahdit. Ne ovat katoava luonnonvara, Kinnunen jatkaa.

Pelaamisen makuun päästiin, sillä kullekin joukkueelle kertyi päivän mittaan neljä ottelua.

– Näin vanhalla iällä neljä peliä alkaa jo keskikehossa tuntumaan, Kinnunen sanoo.

KAUKALOSSA painettiin luonnollisesti naama pitkälti peruslukemilla, mutta turnauksen lupsakka meininki paistoi läpi viimeistään vaihtopenkillä.

– Pelien tuloksilla ei ole väliä. Kaikki täällä ovat voittajia. Meidän tarkoitus oli saada porukka kasaan, pelata kiekkoa ja viettää aikaa yhdessä. Se onnistui, Kinnunen toteaa.

VIIMEISTEN otteluiden aikaan jäähallille kiiri tieto, että rantasauna Saimaan Kotaliessaaressa oli hyvää vauhtia lämpenemässä.

Vaikka turnausvoittaja saikin komean pokaalin, pitäähän sellainen olla, liikuntapäivän todellinen kruunu oli saunailta.

– Saareen tulee trubaduuri soittamaan ja ohjelmassa on yhteislaulua. Sekin on sellaista yhteishengen nostatusta, Kinnunen kertoo.

Onnistuneelle turnaukselle on luvassa jatkoa ensi kesänä. Ideanikkareilla on jo päät täynnä ajatuksia tapahtuman kehittämiseksi.

– Ei ensimmäisellä kerralla kannata ihan kaikkia kortteja lyödä pöytään, Ukkola sanoo.

Kuvateksti

Arttu Muukkonen

Jäähallin ulkopuolella vellonut liki 30 asteen helle näkyi kuntokiekkoturnauksen katsomossa vaatevalinnoissa.

Pavel Tcherenkov juoni pelikuvioita Harri Järnbergin kanssa vaihtopenkillä.

Jyrki Keränen lämmitteli kahvin avulla verraten koleassa jäähallissa.

Näin vanhalla iällä neljä peliä alkaa jo keskikehossa tuntumaan.

Mika Kinnunen

Pelataanhan kiekkoa Floridassakin. Siellä tosin hallin eteen parkkeerataan Porscheja. Ne meiltä vielä puuttuvat.

Petteri Ukkola

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen