Parkkisakoista muhkeat tulot

Viime vuonna virhemaksuista kertyi noin 430?000 euroa Lappeenrannan kaupungin kassaan. Pikavoittoja pysäköinninvalvonta antoi noin 12 200.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Autoilijan käsi on karttuisa Lappeenrannassa. Pysäköinninvalvonta on vahvasti tuotollista toimintaa. Viime vuonna Lappeenrannan kaupungin pysäköinninvalvonta antoi yhteensä 12?208 kappaletta 35 euron arvoisia maksukehotuksia pysäköintivirheen takia.

Saatuja maksuja kertyi kaupungin kassaan noin 430 000 euroa.

-Pysäköinnintarkastajien mukaan ydinkeskustan alueella maksukehotuksia joudutaan antamaan tasaiseen tahtiin, mitään yksittäistä pysäköintialuetta ei voi luonnehtia virhealttiimmaksi, sanoo Lappeenrannan pysäköinninvalvoja Johanna Alatalo.

-Vaihtelu on suurta siinä mielessä, että tietyllä alueella voidaan joutua tiettynä päivänä kirjoittamaan suhteellisesti enemmän maksukehotuksia kuin tavanomaisesti.

Alatalon mukaan myöskään Etelä-Karjalan keskussairaalan alue ei näyttäydy niin sanottuna rysäpaikkana, vaan sielläkin on havaittavissa vaihtelua.

PYSÄKÖINTIÄ koskevien säännösten ja määräysten noudattamista valvovat pysäköinnintarkastajat sekä poliisit. Virheellisestä pysäköinnistä voi saada 35 euron suuruisen pysäköintivirhemaksun. Ensi elokuun alussa se on Lappeenrannassa 40 euroa.

Pysäköintivirhemaksuun tyytymätön asiakas voi esittää maksuajan kuluessa vastalauseen kirjallisesti pysäköinninvalvojalle.

LAPPEENRANNASSA yleisin syy maksukehotuksen saamiselle on, ettei ole maksanut pysäköintimaksua. Lähes puolet, 43 prosenttia, jättää maksamatta. Toiseksi yleisin syy on pysäköinti ilman pysäköintikiekkoa.

-Sitten tulevat pysäköinti kielletty, ja sallitun pysäköintiajan ylittäminen, Alatalo sanoo.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Parkkisakolta voi välttyä muun muassa tarkistamalla onko pysäköinyt kiekkopaikalle vai maksulliseen ruutuun. Maksullisella paikalla pelkkä kiekko ei riitä.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen