Rantalinnan toimitusjohtaja katosi Kanadaan

Toimitusjohtaja Alijev oli Ruokolahdella viimeksi yli puoli vuotta sitten. Rantalinnan pietarilaisomistaja Deberdejev vierailee usein luksushuvilallaan.

RUOKOLAHTI. Ruokolahden Rantalinna-hotellia pyörittävän yhtiön toimitusjohtaja Seymur Alijev on ollut jo yli puoli vuotta poissa Suomesta.

Azerbaidzhanilais-venäläinen Alijev muutti ennen Rantalinna-pestiään Venäjältä Kanadaan perheensä kanssa. Viime vuodesta Alijev vietti suuren osan Ruokolahdella, mutta hän palasi Kanadaan ennen joulua.

Ontariolaisen lakiasiaintoimiston sivuilta käy ilmi, että Alijevilla on ollut huoltajuusriita. Oikeudelle Alijev on selittänyt, että hänelle on jo maaliskuussa 2010 ilmoitettu työsuhteen Ruokolahden Linna Oy:n kanssa olevan katkolla.

Rantalinnan rakennus- ja remontointiprojekteja valvonut konsultti Asko Niemeläinen ei ole kuullut Alijevin työsuhteen päättymisestä.

— Olen ymmärtänyt, että hän olisi halukas asettumaan kokonaankin Suomeen, sanoo Niemeläinen.

Alijevin uskotaan palaavan Ruokolahdelle heinäkuun lopulla. Kaksi muuta palkattua työntekijää hoitavat asioita sillä aikaa.

Lisäksi Rantalinnan omistaja, pietarilainen Baltinvestbank-pankissa vaikuttanut liikemies Ramis Deberdejev, käy Rantalinnassa melko usein perheineen.

Deberdejevin Tatjana-vaimon nimiin on ostettu yksi Rantalinnan 13:sta hulppeasta uudesta lomatalosta. Vuodenvaihteessa valmistuneiden noin 200-neliöisten luksustalojen lähtöhinta oli tiettävästi 700 000 euroa. Kaikki talot on myyty venäläisille.

Vaikka talot luovutettiin virallisesti jo vuodenvaihteessa, osa omistajista kävi ensimmäistä kertaa tiluksillaan vasta nyt kesällä.

Satunnaisen turistin on turha kolkutella hotelli Rantalinnan ovea. Vaikka hotellin vuosia kestänyt ja kalliiksi tullut ulko- ja sisäremontti ovat ohi ja 14 huonetta viimeisen päälle kunnossa, yöpymään pääsee vain vuokraamalla koko jugendlinnan.

Ravintolakin on auki vain tilauksesta.

Deberdejev itse työllistää ravintolaa. Tänä viikonloppuna Rantalinnassa juhlitaan Deberdejevin syntymäpäiviä 40 vieraan voimin.

Imatralaistunut ranskalainen kokki ja pitopalveluyrittäjä Jean Marc Blez huolehtii Rantalinnan tilausravintolasta.

Blez valmisteli jo viikolla syntymäpäiviä etsimällä sopivia raaka-aineita ympäri maakuntaa.

Menu on kalapitoinen: mätiä, savulohta, neulamuikkuja. Grogilasit olivat jo odottamassa.

— Täytyy laskea, että kaikkia astioita on 40 hengelle.

Hänen mukaansa venäläiset asiakkaat sekä syövät että juovat paljon.

— He juovat hyviä viinejä, konjakkeja ja shampanjaa. Varmasti hyviä asiakkaita Imatran Alkoille, hymyili Jean Marc Blez.

Rantalinnan vieressä olevien 1980—1990-lukujen vaihteessa rakennettujen lomaosakerivitalojen asukkaat ovat seuranneet kiinnostuneena venäläisten tuloa.

— Ei heistä mitään haittaa ole, enemmän suomalaiset örveltävät. He ovat todella hiljaisia, sanoivat Sirkka ja Pertti Peltoniemi.

He ovat nähneet ja kuulleet kiinnostavia tarinoita muun muassa Deberdejevien huvilan tuhansien viinipullojen kokoelmasta.

— Tämä on meille sellainen Peyton Place, Peltoniemet nauravat.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara