Nuoret haluavat tanssia Linnoituksen yössä

Millaisen kesätapahtuman lappeenrantalaiset haluaisivat järjestää itselleen? Etelä-Saimaa pyytää lukijoiltaan ideoita ja mielipiteitä.

Lappeenranta. Nuoret lappeenrantalaiset antavat Linnoituksen yölle pääosin kiitosta.

Tapahtuma on herättänyt 20-vuotisen historiansa aikana runsaasti keskustelua, kiihkeitä mielipiteitä ja kritiikkiä. Vakioväite on, että laajeneminen ja kaupallistuminen tuhosivat tapahtuman alkuperäisen idean aitona kulttuuritapahtumana.

Nuoret eivät vaadi tapahtumaa palaamaan juurilleen, koska moni heistä ei ollut tuolloin vielä syntynytkään. Kehittämisideoita kuitenkin löytyy.

Eveliina Torvi toivoisi Linnoituksen yön ohjelmaan enemmän tanssia. Laji kiinnostaa Lauritsalan Visan ohjaajaa myös henkilökohtaisesti.

— Satamassa voisi olla iso tanssitapahtuma tai esimerkiksi kilpailuhenkinen battle-taistelu, jossa ollaan ympyrässä ja keskellä yksi näyttää taitojaan, Torvi miettii.

Torvi pitäisi myös siitä, ettei alaikäisiä suljettaisi pois maksullisista konserteista. Tänä vuonna hän olisi itse ollut kiinnostunut torstain ohjelmasta, mutta ei 17-vuotiaana päässyt kuuntelemaan bändejä.

— Parasta Linnoituksen yössä on, että siellä on väkeä ja näkee kavereita. Negatiivista on, että tapahtuma oli ainakin viime vuonna levittäytynyt liikaa satamaan. Se ei tunnu enää Linnoituksen yöltä.

Lauri Tiainen on itse ollut monta kertaa Linnoituksen yön esiintyjänä Taidekoulu Estradin kautta. Tiainen harrastaa näyttelemistä nuorisoteatterissa. Tänä vuonna hän kiersi pitkin Linnoitusta juontohommissa.

— Parempi olisi, ettei tapahtumassa olisi suljettua telttaa, johon päästäkseen on ostettava pääsylippu tai oltava täysikäinen. Ketään ei pitäisi sulkea pois, vaan ohjelma olisi avoin kaikille.

Sen sijaan markkinahumu sopii Tiaisen mukaan Linnoituksen yöhön hyvin.

Samaa mieltä on laulaja Maria Tyyster, jonka mielestä markkinahumua saisi olla nykyistä enemmän.

— Kun olin pieni, Linnoituksen yössä oli nykyistä enemmän myyntikojuja ja markkinatunnelmaa. Sellaista sen kuuluukin olla.

Sini-Johanna Pettisen mielestä Linnoituksen yö on juuri sopiva kesätapahtuma, koska se tarjoaa jokaiselle jotain.

— Itse käyn mielelläni hyvissä konserteissa.

Tänä vuonna tapahtuma jäi Pettiseltä osin kokematta, koska seurakunta-aktiivi työskenteli viikonlopun leiriohjaajana.

Opiskelija ja street dancea harrastava Helen Preis nappaisi Linnoituksen yöhön onnistuneita ideoita muilta festivaaleilta, vaikkapa Tallinnan Sun Dance -tapahtumasta.

— Siellä on pystytettynä useita telttoja, joissa soitetaan eri tyylin musiikkia. Yhdessä teltassa voi tanssia hiphopia ja R&B:tä, toisessa housea ja teknoa ja kolmannessa vaikkapa perinteistä rockia. Yleisö saa valita.

— Sopiva paikka tanssiteltoille olisi hiekkalinnan viereisellä parkkialueella.

Kuvateksti

Arttu Muukkonen

Eveliina Torvi kävi katsastamassa Linnoituksen yön ohjelmatarjontaa lauantaina. Lauri Tiainen oli tapahtumassa töissä juontajana.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto