Categories
Artikkelit

Uusi bussiyhteys lokakuussa

Kymen Charterline odottaa vielä Venäjän liikenneministeriön lupaa.

Helena Rissanen

KYMEN CHARTERLINE sai kesäkuussa Suomen liikenneministeriöltä liikennöimisluvan Imatran ja Pietarin välille. Nyt odotetaan lupaa Venäjältä.

Yritys ryhtyi puuhaamaan Pietarin linjaa jo viime kesänä, mutta Venäjän päätös olla palaamatta talviaikaan pani aikataulusuunnitelmat uusiksi.

— Asia on nyt ratkaistu. Tavoitteena on aloittaa liikenne viimeistään Rauhan kylpylän avajaisten aikaan lokakuussa, myyntijohtaja Jukka Jyrkinen sanoo.

Kymen Charterline aikoo hoitaa bussilinjaa tytäryhtiönsä E.Rantanen Oy:n ja venäläisen yhteistyökumppaninsa MashServisin kanssa. Bussi kulkee Imatran keskustasta Imatran ja Rauhan kylpylöiden kautta Lappeenrannan lentoasemalle ja sieltä matkakeskuksen kautta Viipuriin ja Pietariin. Linja on tarkoitus ajaa joka päivä.

Lappeenrannan lentokentällä on koneiden saapumisen ja lähdön aikaan lukuisia venäläisbusseja. Osa on tilausajossa, mutta osan on arveltu kuljettavan asiakkaita muuten vaan.

— Aikataulun mukainen liikenne vaatii lain mukaan kansainväliset reittiliikenneluvat. Minulla on sellainen tuntuma, että tässä liikutaan vähän harmaalla alueella, Jyrkinen sanoo.

Luvallisesti reittiliikennettä harjoittavilla busseilla on rajalla ohitusoikeus eli jonoihin ei jäädä seisomaan.

— Lennot lähtevät ajallaan, joten kentälle on ehdittävä ajoissa.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen