Ketterä jäädytti kolmen kovan pelurin numerot

Jari Lippojoen, Ole Renlundin ja Jose Pekkalan numerot jäädytettiin ja paidat nostettiin uuden hallin kattoon.

Jarmo Hämäläinen

IMATRA. Ketterän kotiyleisö sai lauantaina herkistyä hetkeksi, ennen kuin Karhumäen uusi jäähalli päästiin avaamaan jääkiekon Suomi-sarjakauteen.

Ennen Ketterän ja KJT Tuusulan ottelun alkuvihellystä hallin katoon nostettiin kolmen kovan Ketterän pelimiehen Jari Lippojoen, Jose Pekkalan ja Ole Renlundin pelipaidat.

Seremonian jälkeen nämä kolme Ketterä-ikonia kävivät vielä kerran jäällä kukitettavana ja esittäytymässä Ketterän kotiyleisölle, joka täytti avausottelussa uuden hallin katsomon reunoja ja alarivejä lukuunottamatta.

AJATUS Ketterän tärkeiden pelimiesten numerojen jäädyttämisestä syntyi jokunen vuosi sitten puheenjohtaja Tuomo Männistön aloitteesta ja päätös tehtiin jo Ketterän 50-vuotisjuhlassa. Paitojen nosto hallin kattoon haluttiin kuitenkin tehdä vasta, kun kauan odotettu uusi halli valmistuu.

Jäädytettyjen numerojen omistajat edustavat Ketteränkiekkohistoriaa eri vuosikymmeniltä. Puolustaja Ole Renlundin (numero 10) oma peliura osui Suomi-sarjaan 1960- ja 1970-luvuille, jolloin Ketterä pelasi koiottelunsa Imatrankosken Pistetalojen kaukalossa ja Vuoksenniskan Näreharjun tekojäällä.

Puolustaja Jari Lippojoki (numero 24) ja yhdeksikkö paidassa pelannut hyökkääjä Jose Pekkala taas tunnettiin Ketterän divarijoukkueen tähtinä 1980-luvulla Näreharjun hallissa ja molempien peliura venyi vielä 1990-luvullekin.

KETTERÄN avaus tämän kauden Suomi-sarjassa sujui lauantaina voitokkaasti. Ketterä kukisti KJT TuusKin maalein 7—4 (2—2, 3—1, 2—1).

Tuusula teki sarjakauden ensimmäisen maalin Imatran uudessa hallissa ylivoimalla, mutta Ketterän Matti Tikka tasoitti ylivoimalla ajassa 13.57.

Tasaisen avauserän jälkeen Ketterä kasvatti eroa kolmella peräkkäisellä ylivoimamaalilla ja iski lopullisen ratkaisun tyhjään maaliin.

Matti Tikan lisäksi Ketterän pelaajista maalin tekivät Miika Kiviranta, Olli Jokinen, Toni Hinkkanen, Mikko Kettunen, Ville Immonen ja Jan-Erik Kammonen.

KUVATEKSTI

Jarmo Hämäläinen

Jari Lippojoki (vas.), Ole Renlund ja Jose Pekkala ovat ensimmäiset Ketterän pelaajat, joiden pelinumerot on jäädytetty ja paidat nostettu halliin kattoon.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen