Konsultti selvittää millaisin eväin Kukkurilassa hoidetaan

Osastohoidossa henkilökunnan vähyys on johtanut siihen, että asukkaiden suihkutus onnistuu vain kerran viikossa, jos silloinkaan.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Konsulttiyhtiö Finnish Consulting Group (FCG) on käynnistänyt selvityksen Kukkurilan hoiva- ja asumisyksikön tilanteesta.

Tuloksia noin 50 000 euroa maksavasta selvityksestä on luvassa lokakuun lopulla.

Kukkurilan hoidon tasoa ja henkilökunnan riittävyyttä ryhdyttiin selvittämään sen jälkeen, kun Imatran kaupungin tarkastuslautakunta asiasta tarkastuskertomuksessaan viime keväänä raportoi. Kaupunginvaltuusto kiirehti selvitystyötä kesäkuussa.

FCG:N sosiaali- ja terveystoimen johtavan konsultin Juha Palmusen mukaan selvitystyö on käynnistetty asukkaiden toimintakyvyn kartoituksella.

-Samalla on myös katsottu henkilöresurssien käyttöä. Vielä meillä ei ole kerrottavaa ja kaikkiaan selvityksestä kertominen on tilaajan asia, Palmunen sanoo.

IMATRAN sosiaali- ja terveyslautakunta ei ole käsitellyt sitä, millainen selvitys Kukkurilasta halutaan. Lautakunnan edustajaa ei myöskään ole selvityksen ohjausryhmässä.

-Selvitystä tehdään paikan päällä arkea seuraamalla. Johtopäätösten aika on sitten vasta, kun selvitys on valmistunut, Imatran sosiaali- ja terveystoimen johtaja Timo Kohvakka sanoo.

Tarkastuslautakunnan mukaan osastohoidossa henkilökunnan vähyys on johtanut siihen, että asukkaiden suihkutus onnistuu vain kerran viikossa, jos silloinkaan. Osastoilla asuvat eivät myöskään pääse ulkoilemaan, elleivät omaiset heitä käytä ulkona.

Lisäksi tarkastuslautakunta kiinnitti huomiota myös osastoilla olevien asukkaiden vaatetukseen.

-Asiakkaita joudutaan joskus pukemaan rikkinäisiin haalareihin ja eri paria oleviin tossuihin, tarkastuskertomuksen liitteessä todettiin.

KUVATEKSTI

Tenho Tiilikainen

Kukkurilan pihalla oleva puukeinu odottaa ulkoilutettavia, ruohon pituudesta päätelleen on odottanut jo pitkään.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen