Categories
Artikkelit

Kulttuuritapahtumilla mahdollisuus päästä urheilutaloon

Riina Nokso-KoivistoLappeenranta. Linnoituksen urheilutalo Lappeenrannassa peruskorjataan tulevaisuudessa mahdollisesti tapahtumakäyttöön.— Urheilutalosta voitaisiin saada tila, joka korvaa esimerkiksi Linnoituksen yössä käytetyt isot teltat. Peruskorjauksen jälkeen urheilutalossa olisi mahdollista järjestää erilaisia tapahtumia keleistä riippumatta, Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen kertoo.Urheilutalossa on tällä hetkellä tenniskenttä ja muutamia muita, huomattavasti pienempiä tiloja.— Oheistilat ovat neliöiltään aika pieniä. Niihin voisi sijoittaa Linnoitukseen sopivaa kulttuurialan toimintaa.Toinen esille tullut vaihtoehto on, että urheilutaloon tehtäisiin isompi remontti niin, että se muuttuisi kulttuurialan yhdistysten ja luovan alan yritysten yhteiseksi toimitilaksi.— Tämä on kuitenkin epätodennäköistä, koska se olisi ratkaisuna vaikeampi ja kalliimpi toteuttaa. Kaupungin tilakeskus tekee parhaillaan urheilutalosta kuntoselvitystä. Vasta sen valmistuttua tiedetään, miten suuri investointi rakennuksen peruskorjaus on.— Vielä ensi vuoden talousarvioon urheilutalo ei tule, vaan asia siirtyy vuodelle 2013, Heinonen sanooUrheilutalon tulevaa käyttötarkoitusta on mietitty virkamiehistä koostuvassa Linnoitus 2016 -työryhmässä. Päättäviin elimiin asia tulee vasta, kun investointitarpeesta ja talon tulevasta käytöstä on tehty tarkemmat suunnitelmat.— Toistaiseksi missään ei ole tehty asiasta virallisempia linjauksia, on vain keskusteltu ja esitetty ideoita. Linnoitus 2016 -työryhmä oli yhtä mieltä siitä, että Linnoituksen tapahtumatoimintaa pitää vahvistaa, ja että urheilutalo voisi olla siihen hyvä paikka.KUVATEKSTIRiina Nokso-KoivistoErilaiset Lappeenrannan linnoituksessa järjestettävät yleisötapahtumat pääsevät näillä näkymin kiinteän katon alle toivottavasti jo lähivuosina.

Riina Nokso-Koivisto

Kirjoittaja: