Lappeenrannassa ja Imatralla vahva panostus matkailuun

LSYP ehti jo palkata uuden projektijohtajan ja myös Kehy hakee projektipäällikköä. Gosaimaassa myhäillään tyytyväisinä yhtiöiden satsauksiin.

Heikki Sairanen

ETELÄ-KARJALAN matkailussa häämöttää messevä tulevaisuus. Näin ainakin uskotaan Imatran seudun kehitysyhtiössä ja Lappeenrannan seudun yrityspalveluissa. Yhtiöt panostavat matkailuun palkkaamalla lisää matkailupomoja.

Viikko sitten LSYP:n eli Lappeenrannan seudun yrityspalvelut Oy:n matkailun toimialan projektijohtajana aloitti Tahko Span toimitusjohtajana toiminut Antti Tuomaala.

Myös Imatran seudun kehitysyhtiö hakee projektipäällikköä.

Viime keväänä Imatran sivistystoimenjohtaja Jussi Virsunen siirtyi kahdeksi vuodeksi matkailun puolelle räätälöityihin erityistehtäviin.

Antti Tuomaalan kaksi vuotta kestävä projektiluontoinen tehtävä liittyy Lappeenrannan seudun yrityspalvelut Oy:ssä käynnissä oleviin kehityshankkeisiin.

LAPPEENRANNAN seudun yrityspalveluiden toimitusjohtajan Markus Lankisen mukaan Tuomaalan palkkaaminen ei ole millään tavalla ristiriidassa sen kanssa, mitä Gosaimaa tekee. LSYP:n Lankinen korostaa, että Gosaimaa keskittyy puhtaasti kattomarkkinointiin ja näkyvyyden hankintaan muun muassa pääkaupunkiseudulla, ja tänä vuonna myös Pietarissa.

-?LSYP:n tehtävänä on tukea tämän alueen yrittäjiä siinä vaiheessa, kun matkailijat ovat löytäneet tänne yrittäjien palvelujen äärelle.

-?Tuomaalan tehtävänä ei ole millään tavalla osallistua Gosaimaan kattomarkkinointiin.

Ristiriitaa ei näe myöskään Gosaimaan hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Pajunen. Pajunen on pelkästään tyytyväinen, kun Lappeenrannassa LSYP ja Imatralla Kehy kehittävät alueen matkailupalveluja.

-?Ne molemmat ovat erittäin tärkeitä yhtiöitä ja tekevät hyvää työtä, ja ovat myös isolla panoksella mukana Gosaimaan markkinoinnissa.

PAJUNEN muistuttaa, että Gosaimaa Oy on Etelä-Karjalan kuntien ja matkailuyritysten perustama yhtiö, jonka tehtävänä on edistää Etelä-Karjalan matkailua markkinoimalla maakunnan matkailupalvelutuottajien monipuolista tuotevalikoimaa.

-?Me emme tuota sisältöä alueelle, vaan alueen yritykset hoitavat sisällön, jota kärkituotteiden avulla markkinoidaan ympäri maailmaa.

Gosaimaan tehtävänä on hoitaa alueen yhteismarkkinointi.

Etelä-Karjalan yhteismarkkinointi alkoi viime kesäkuun alussa. Pajusen mukaan alku on sujunut hyvin.

-?Yhteistyötä tehdään ja sitä myös harjoitellaan vielä, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Mika Strandén

Etelä-Karjalan matkailussa uskotaan vahvaan myötätuuleen. Matkailijoita ja yrityksiä palvelevia projekteja selvitellään sekä Lappeenrannassa että Imatralla.

LSYP ja Kehy ovat erittäin tärkeitä yhtiöitä ja tekevät hyvää työtä, ja ovat myös isolla panoksella mukana Gosaimaan markkinoinnissa.

Jukka-Pekka Pajunen

Gosaimaa Oy

Gosaimaa Oy on Etelä-Karjalan kuntien ja matkailuyritysten perustama yhtiö, jonka tehtävänä on edistää Etelä-Karjalan matkailua markkinoimalla maakunnan matkailupalvelutuottajien monipuolista tuotevalikoimaa.

LSYP

Lappeenrannan seudun yrityspalvelut Oy on Lappeenrannan ja ympäristökuntien Lemin, Luumäen, Savitaipaleen, Suomenniemen ja Taipalsaaren omistama seudullinen elinkeinoyhtiö, joka huolehtii alueen yrittäjien ja matkailijoiden palveluista. Tavoitteena on saada Lappeenrannan seudulle uusia yrityksiä ja uusia työpaikkoja.

Kehy

Imatran seudun kehitysyhtiö Oy on seudullinen yritystoiminnan kehittäjä, jonka omistajia ovat Imatran seudun kunnat ja joukko alueen yrityksiä.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen