Satamatien varastorakennukseen kaavaillaan ravintolaa ja panimoa

Saimaan Juomatehdas neuvottelee Lappeenrannan kaupungin teknisen toimen varastorakennuksen vuokraamisesta. Tilaan kaavaillaan ravintola- ja panimotoimintaa.

Heli Rautanen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Linnoituksenniemeen on tulossa uusi ravintola. Tiloihin voisi sijoittua myös panimotoimintaa.

Lappeenrannan kaupunki ja Pertti Oksan vetämä Oxa Oy ovat käyneet keskusteluja Satamatie 6:n kiinteistön muuttamisesta ravintola- ja panimotilaksi. Myös kaupungin suunnittelutyöryhmän laatimassa Linnoitus 2016 -raportissa suunnitellaan kiinteistön muuttamista ravintola- ja panimotoimintaan soveltuvaksi ensi vuonna.

Lomalta tavoitettu Oksa oli vielä vaitonainen neuvottelujen kulusta.

-Vakavasti ollaan neuvoteltu ja varmaankin syksyn aikana saadaan vietyä asioita eteenpäin. Toivottavasti, Oxa Oy:n toimitusjohtaja Oksa kertoo.

Hän toteaa, että neuvottelut ovat vielä kesken ja hän ei halua lausua enempää. Keskeneräisyys tarkoittaa hänen mielestään yksinkertaista asiaa.

-Sopimusta ei ole.

Satamatien kiinteistöä Oksa pitää varteenotettavana.

-Tila on sellainen, josta olen kiinnostunut. Se sopisi meidän tarkoituksiin oikein hyvin.

Perheyritys Oxa Oy:llä on ravintola- ja panimotoimintaa Mikkelissä, Lappeenrannassa sekä Helsingin Kampissa.

Oxa Oy on myös Saimaan Juomatehtaan takana. Aiemmin Saimaan Juomatehdas oli nimeltään Saimaan Olut. Saimaan Juomatehtaan panimo sijaitsee Lappeenrannan Harapaisissa vanhalla meijerillä.

Keväällä panimotoiminnan nimenvaihdoksen yhteydessä oli jo ilmassa uusien toimitilojen etsintä. Oksa kommentoi uusien tilojen etsintää kaupungin kanssa lyhyesti.

-Tämä on tällainen yhteisprojekti.

Kaupungin kehittämisjohtaja Markku Heinonen vahvistaa, että he ovat käyneet yrittäjän kanssa keskusteluja kiinteistön muuttamisesta ravintola- ja panimotoimintaan.

Hän ei halua kommentoida kuka yrittäjä on kyseessä. Heinonen toteaa, että kaupunki ei julkaise nimeä, vaan sen tekee yrittäjä itse.

-Yrittäjä kyseli kiinteistöä, joka voisi soveltua näihin toimintoihin. Yhdessä tutkittiin rakennuksen käyttömahdollisuuksia ja huomattiin, että se soveltuisi hyvin vastaavaan toimintaan.

Ravintola- ja panimotoiminta sopii myös Linnoitus 2016-työryhmän ajatuksiin alueen kehittymisestä. Tavoitteena on saada lisää ravintola- ja matkailupalveluja alueelle, missä turistit liikkuvat.

Nykyisin rakennus toimii teknisen toimen satama- ja lähialueiden tukikohtana.

-Kiinteistö on turhan arvokas varastotyyppiseen toimintaan, Heinonen toteaa.

Jos neuvottelut yrittäjän kanssa päätyvät sopimukseen, kaupunki vuokraa tilat yrittäjälle. Mahdolliset tilan remonttikustannukset peritään käyttäjältä.

-Puhun nyt yleisellä tasolla, mutta jos tilat vuokraa yrittäjä, muutoskustannukset peritään vuokrissa takaisin, tekninen johtaja Jussi Salo toteaa.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Satamatie 6:n kiinteistö Lappeenrannassa on paraatipaikalla suhteessa ohi käveleviin matkailijavirtoihin.

Tila on sellainen, josta olen kiinnostunut.

Kirjoittaja:
Heli Rautanen