Lappeenrannan lentopallo on aivan uudessa Iskussa

Lappeenrannan Iskulla on sekä miesten että naisten joukkue kakkossarjassa. Samoissa sarjoissa kauteen starttaa myös Imatran Artami ja lappeenrantalainen Cup Volley.

Kaisa Juntunen

LAPPEENRANNAN Iskulla on joukkueet kasassa sekä naisten että miesten lentopallon 2-sarjaan. Tämä kertoo lajin elpymisestä hiljaiselon jälkeen.

— Aikuispuolella näyttää hyvältä, kun meillä on kaksi omaa kakkosen joukkuetta. Seuralla ei ole ollut aiemmin kuin juniorijoukkueita ja miesten harrasteporukka, iloitsee Esa Piipari, Iskun valmentaja ja Etelä-Karjalan lentopallokehittäjä.

Miesten kakkosessa pelaa myös lappeenrantalainen Cup Volley. Naisten sarjassa Etelä-Karjalaa edustaa lisäksi Imatran Artami.

— 80-luvulla joukkueita oli kaikilla sarjatasoilla mestaruussarjasta viitossarjaan. Sitten laji vähän hävisi, Piipari harmittelee.

Piipari toivoo, että kilpasarjoissa pelaaminen tuo uutta virtaa Etelä-Karjalan lentopalloelämään.

— Nythän meillä on tarjota junioreille pelipaikkaa myös jatkossa.

Junioritilanne huolestuttaakin Piiparia.

— Tyttöjä on kohtuullisesti tulossa, mutta poikapuolella ei mene hyvin.

Iskulla on eri ikäisten tyttöjoukkueita, mutta poikajuniorit puuttuvat.

— Tavoitteena on perustaa sarja E- ja F-junioreille, ja esitellä lajia kouluissa, Piipari kertoo.

ISKUN NAISET aloittivat sarjan viime sunnuntaina. Ensimmäisessä ottelussa sarjatulokkaat olivat vielä vastaanottajan asemassa.

— Pientä alkujännitystä oli, Laura Inkeroinen kuvailee.

Isku antaa vielä tasoitusta siinä, ettei joukkue ole hioutunut yhteen. Monissa naisten sarjan joukkueissa pelurit ovat pelanneet yhdessä pikkujunnuista. Iskun naisten pelipaikatkaan eivät ole vielä ihan täsmentyneet.

Iskun naisissa on mukana muutamia B-junioreja sekä joitakin muualta päin Suomea Lappeenrantaan muuttaneita pelureita.

MIESTEN joukkueen kuopus on 16-vuotias Rasmus Aumakallio, joka pelaa alkavalla kaudella myös B-poikien SM-sarjaa Savonlinnassa.

— Muita poikajunioreja meillä ei olekaan, Piipari harmittelee.

Ikähaitari miesten joukkueessa venyy 35-vuoteen, ja yhtä lukuunottamatta kaikki pelurit ovat imeneet lentopallo-oppinsa Etelä-Karjalassa.

Miesten sarja alkaa 8. lokakuuta. Joukkueen tavoitteena on selvitä ylempään jatkosarjaan. Ylemmän jatkosarjan parhaat pääsevät karsimaan edelleen ykkösen sarjapaikasta.

— Jos pääsemme ylempään jatkosarjaan, sitten tarkastamme tavoitteen, Piipari sanoo.

SEURA MUUTTI nimensä Skinnarilan Urheilijat -81:stä Lappeenrannan Iskuksi viime keväänä. Se on ainut lentopallon ja Beach Volleyn juniorityötä tekevä seura kaupungissa.

— Juniorit toivoivat nimen muutosta, Piipari kertoo.

Kuusi vuotta Iskussa pelannut Vilma Salminen, 18, kertoo, että eksoottisen Skinnarila-nimen vuoksi heidän luultiin tulevan Ruotsista.

Janne Lehtonen

Emma Toura treenaa Iskun kotihallissa Sammonlahdessa.

Miesten joukkueessa pelaava 16-vuotias Rasmus Aumakallio on harvinainen poikajuniori. Tässä hän treenaa porukan kanssa kuntosalilla.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen