Jaakkiman opistolle uusi rehtori

Uuden rehtorin Helena Markkasen mukaan opistolla ei ole normaalia työyhteisöä vaikeampia ongelmia.

Anssi Kemppinen

RUOKOLAHTI. Jaakkiman kristillisen opiston uudeksi rehtoriksi on valittu Helena Markkanen.

Markkanen on opiston pitkäaikainen vararehtori ja ollut opiston opettaja vuodesta 2001. Hän on toiminut myös kahden vuoden ajan rehtorin sijaisena.

-Opiston tavoitteena on suunnitteilla olevan strategian mukaisesti olla monialainen oppilaitos, joka tarjoaa sekä ammatillista että vapaan sivistystyön koulutusta. Vapaan sivistystyön koulutusta on tarkoitus myös lisätä, sanoo Markkanen.

Markkasen mielestä opistossa ei ole niin vaikeita työyhteisöongelmia, kuin mitä lehtien palstoilta voi lukea.

-Tämä on normaali työyhteisö. Yhteistyössä Tapiolan kanssa tehtyjen työhyvinvointikyselyjen perusteella opiston työhyvinvointi on hyvällä tasolla. Tietysti jatkan työhyvinvoinnin kyselyitä ja teemapäiviä opistolla.

Markkanen aloittaa työnsä virallisesti joulukuun alusta.

JAAKKIMAN kristillisen opiston johtokunta oli Markkasen valinnasta yksimielinen.

-Valinta tehtiin, koska Markkanen on ollut opistolla pitkään ja toiminut myös rehtorin sijaisena. Kokeneen ihmisen valinta oli johtokunnalta oikea ratkaisu tähän aikaan, kun lukukausi on käynnissä, sanoo johtokunnan puheenjohtaja Anssi Manninen.

Mannisen mukaan johtokunta antoi uudelle rehtorille evästykseksi menestystä ja rohkeutta rehtorin tehtävään.

Opiston edellinen rehtori Pirjo Riikonen erosi tämän viikon maanantaina, ehdittyään olla työssään vasta nelisen kuukautta.

Riikonen viittasi eron syyksi opistoa vuosia vaivanneita työyhteisön ongelmia, joita hän ei saanut suuren vastustuksen takia ratkaistuksi.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen