Lautakunta näpäyttää Imatran etsimään ylimääräiset jäähallirahat

Imatran tekninen lautakunta ei hyväksynyt lisämäärärahaa jäähallin rakentamisessa tulleille ylimääräisille kuluille. Lautakunnan enemmistön mielestä asia tuotiin lautakuntaan yllätyksenä. Jäähallin ohjausryhmän mielestä kaikki on mennyt sääntöjen mukaan.

Teemu Saintula

IMATRA. Imatran tekninen lautakunta ei suostunut kumileimasimeksi keskiviikkona. Lautakunta ei halunnut kuitata Imatran uuden jäähallin rakentamiskustannusten ylityksiä. Erillisiä kalustomenojakaan tekninen lautakunta ei hyväksynyt.

Tekninen lautakunta äänesti nurin teknisen toimen toimialajohtajan Kirsi Niinimäen esityksen äänin 7-4. Kaikkiaan jäähallista on syntynyt noin 400 000 euron ylimääräiset kulut, joille pitäisi nyt löytää rahat.

Teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja Erkki Saarimäki (ps.) oli yksi vastaan äänestäneistä. Hänen mielestään asia on huonosti hoidettu.

-Koko asia tuli meille puskista, Saarimäki hymähtää.

Saarimäen mukaan uuden kuntasäännön mukaisesti lautakunnan olisi pitänyt tietää asiasta aiemmin. Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja jäähalliprojektin ohjausryhmän puheenjohtaja Anu Urpalainen (kok.) kummastelee Saarimäen kommenttia.

-Kaikki on mennyt sääntöjen mukaisesti.

Urpalainen ihmettelee lisäksi sitä, etteikö lautakunta olisi tiennyt jäähallin budjettiylityksistä aiemmin. Urpalaisen mukaan asia kerrottiin ensimmäisen kerran valtuustoseminaarissa syyskuussa.

TEKNINEN lautakunta hylkäsi yhteensä 406 000 euron ylimääräisen laskun. Lisärahan tarve on peräisin kahdesta lähteestä.

Varsinaista budjettiylitystä summasta on 226 000 euroa. Se on syntynyt muiden muassa rakennuksen toimintaan liittyvistä muutoksista, mainosten kiinnitysjärjestelmän lisäämisestä ja tilaajan teettämien katsomovaihtoehtojen tarkasteluista. Urpalaisen mielestä kustannukset ovat enimmäkseen tulleet hyvästä syystä, ja asiat on kannattanut laittaa kuntoon rakennusvaiheessa.

Alun perin Imatra budjetoi Karhumäen jäähallin rakentamiseen 9,38 miljoonaa euroa.

Lisäksi kalustoa on ostettu 180 000 eurolla. Kalliin jääkoneen lisäksi Imatra on jäähallilleen hankkinut kuntosali- ja curling-välineitä. Näitä ei ole budjetoitu lainkaan, tai ne on budjetoitu epämääräisesti.

Imatran kaupunginjohtajan Pertti Lintusen mukaan kalustohankintojen teko nykyisellä tavalla ei ole ollut hyvä asia. Lintusen mielestä ohjausryhmän ja muiden välisessä työnjaossa on ollut pieniä ongelmia.

-Ne on kuitenkin jo korjattu.

SEURAAVAKSI budjettiylityksiä ja kalustohankintoja käsittelee kunnanhallitus ensi maanantaina. Sitten asia menee valtuustoon. Lintunen ja Urpalainen toteavat, että kaupunki rahat kustannuksille jostakin etsii.

KUVATEKSTI

Kalle Sipiläinen

Tekninen lautakunta ei halua kuitata Imatran jäähallin budjettiylityksiä. Imatran kaupunki etsii 400 000 euroa jäähallilaskujen maksuun. Imatran uusi jäähalli Karhumäellä on nyt jo valmis.

Kaikki demarit vastaan

Imatran teknisessä lautakunnassa lisämäärärahan hylkäsivät: Erkki Saarimäki (ps.), Timo Mykrä (sd.), Anne Nissinen (sd.), Sari Pöyhönen (sd.), Tarja Äikää (sd.) Pertti Mustonen (sd.) ja Anu Sepponen (kok.).

Lisämäärärahan olisivat hyväksyneet: Rauni Aineslahti (kok.), Raili Korhonen (kok.), Veikko Lankinen (kesk.) ja Juhani Laihia (kesk.).

Kirjoittaja:
Teemu Saintula