Lappeenrannan kuoron kiri kestää

Kannattajat uskovat kuoron selviävän finaaliin. Kovin vastustaja on Lordin johtama Rovaniemen kuoro.

Matti Saarela

Lappeenranta. Lappeenrannan kuoron Facebook-fanit uskovat oman kuoron voittoon Nelosen Kuorosodassa. Kovimpana kilpailijana he pitävät Lordin luotsaamaa Rovaniemen kuoroa.

Kuoron faneille lauluryhmän jäsenet ovat tuttuja tai tuttujen tuttuja. Emma Jussila-Scherman uskoo, että lappeenrantalaiset pitävät myös semifinaalissa tiukasti oman kuoronsa puolia ja äänestävät ahkerasti.

-Hanna Pakarinen on minun lapsuuteni luokkakaverin pikkusisko. Kuorossa laulava Rönkän Timo on minun mieheni tuttavia. Kuoroa valmentava Antti Taipale oli meidän koulun musiikinopettaja, Jussila-Scherman luettelee.

Hänen mukaansa kuoro myös ansaitsee kaiken tuen.

-Laulujen ja koreografian harjoitukset ovat vaatineet kuoron jäseniltä hirveästi työtä. Kaikki ovat myös erilaisessa elämäntilanteessa. Harjoituksiin osallistuminen on vaatinut paljon aikaa ja järjestelyjä.

-Täytyy uskoa ja luottaa siihen, että Hannan kuoro voittaa, hän sanoo.

Ulla Liukkonen toivoo kuoron voittoa jo sen takia, että palkintorahat menevät hyvään tarkoitukseen.

-Heillä on sama kohde kuin meillä keittiömestareilla. Me annoimme viime perjantaina 4 500 euroa nuorten psykiatriselle osastolle.

-Totta kai olen ylpeä, että oman alueen kuoro on pärjännyt näin hyvin tässä kilpailussa. Tykkään kovasti siitä, että Hanna käyttää televisiossa tätä meidän omaa murretta.

Liukkonen pitää Lordin kuoroa kovana vastustajana.

-Me karjalaiset ja lappilaiset olemme molemmat evakoita, eli ihan omaa rotua jo sinänsä. Toivon tietenkin, että oma kuoro voittaa.

Raisa Pesonen kehuu Hanna Pakarisen tekemiä valintoja.

-Hanna on osannut valita sinne sellaisia solisteja, jotka osaavat asiansa. Varsinkin kuoron esittämä Kotiteollisuuden kappale Tuonelan koivut oli tosi hieno.

-Ehkä kuorolta kaipaisi vähän lisää sellaista mahtipontisuutta. Sitä, että myö tultiin tänne voittamaan.

Semifinaalin suhteen Pesonen toivoo parasta ja pelkää pahinta.

-Jatkoon pääsy on vähän siinä ja siinä. Jos kaikki me, jotka fanitamme Hannaa, äänestämme, ja jos myös ne, jotka eivät yleensä äänestä, äänestävät nyt, Hannan kuoro pääsee jatkoon. Ei se 99 senttiä ole paljon näin hyvässä asiassa, Pesonen laskee.

Tuomas Munnukan mukaan Lappeenrannan kuorossa kuoron jäsenten välinen kemia on kunnossa. Ulkoiset seikat kuoron esiintymisessä ovat kohdallaan.

-Itse kuoron esittämiseen ei voi olla ihan kauhean tyytyväinen, Munnukka sanoo.

Minna Taipaleen mielestä kuoron menestys on jo nyt ollut todella hyvä. Hänellä on henkilökohtainen syy jännittää kuoron puolesta.

-Hanna on minun lapsuudentuttuni, hän sanoo.

Myös Taipale uskoo, että loppukilpailuun selviävät tänään Lappeenrannan ja Rovaniemen kuorot.

Kuorosota Nelosella perjantaisin 25.11. kello 20.00.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Kuorosodan Lappeenrannan kuoro lauloi keskiviikkona jäähallissa Maamme-laulun ennen SaiPa-HIFK-ottelun alkua.

Kirjoittaja:
Matti Saarela