Seikkailurata on siirtymässä Myllysaareen jo ensi kesäksi

Hiekkalinnalle etsitään uutta paikkaa, mutta ensi vuonna linna tulee entiseen paikkaan Linnoitusniemen kärkeen.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Hiekkalinnan kupeessa viime kesänä ollut seikkailurata saattaa vaihtaa paikkaa. Rataa ollaan siirtämässä Myllysaareen. Jos suunnitelmat toteutuvat, Myllysaaressa pääsee seikkailemaan ja temppuilemaan jo ensi toukokuussa.

-Siirtoa vasta suunnitellaan Myllysaareen. Vuokrasopimus tehdään, jos yritys saa rakennusluvan ja heidän rahoituksensa muutenkin hankkeelle onnistuu, sanoo Lappeenrannan liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman.

Seikkailurata oli toiminnassa hiekkalinnan alueella ensimmäistä kertaa viime kesänä. Seikkailuradan toi Lappeenrantaan Turussa toimiva seikkailuhuvipuisto Flowpark Oy. Seikkailurata oli hiekkalinnan projektipäällikkö Kari Niemelän mukaan vetonaula. Radalle myytiin kesä-heinäkuun aikana oli 4?000 lippua. Seikkailuradalle syntyi jonoja säällä kuin säällä.

Rata oli toiminnassa alueella vielä hiekkalinnan purkamisenkin jälkeen.

-Jos rata siirtyy Myllysaareen, on mahdollista, että se on viime kesän rataa hivenen suurempi, Oksman toteaa.

MUITA hiekkalinnan alueen toimintoja ei olla siirtämässä Myllysaareen perhepuistoon. Hiekkalinnalle etsitään uutta paikkaa, mutta ensi vuonna linna tulee vielä entiseen paikkaan Linnoitusniemen kärkeen.

-Selvitystyötä uudesta paikasta tehdään koko ajan, sanoo Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelujen (LSYP) toimitusjohtaja Markus Lankinen.

-Siitä voitaneen olla varma, että myös uusi paikka on keskustan alueella.

Lankinen arvioi, että välitilannekatsaus uudesta hiekkalinnan paikasta voisi olla valmis ensi tammikuussa.

Ensi kesän veistotyö kilpailutetaan. Hiekkalinna syntyy LSYP:n ja Metkun idea-aihiosta. Myös Williranta-leikkimökkikylään haetaan uutta toimintamallia.

LAPPEENRANNAN Myllysaaren rakentaminen perhepuistoksi on edennyt rivakasti. Viime keväänä ja kesällä Myllysaareen rakentui muun muassa parkour-rata entisen ankkalammen paikalle, kesäkuun puoliväliin mennessä valmistuivat myös beach volley-kentät. Loppukesästä kentille ajettiin uutta hiekkaa.

-Kentillä oli liian karkeaa hiekkaa. Ne kuorittiin pois ja ajettiin uutta tilalle, Oksman sanoo.

Myllysaareen rakennettiin myös lisää parkkipaikkoja polkupyörille ja mopoille. Syksyllä uimarantakauden päätyttyä Myllysaaressa tehtiin soutu- ja melontarakennusten parannustöitä sekä aloitettiin perhepuistoalueen valaistuksen uudistustyöt.

Syksyllä rakennettiin myös niemen itäpuolelle parkkialueen luo erillinen aidattu koirien uimapaikka.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Viime kesänä Timo Hänninen ja Kristian Juntto kiipeilivät hiekkalinnan kupeessa. Ensi kesänä flowpark saattaa parkkeerata Myllysaareen Lappeenrannassa.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen