Voimistelusalin kohtalo riippuu vuokrasopimuksesta

Lappeenrannan liikuntatoimi ja Lappeenrannan Yritystila Oy neuvottelevat Kahilanniemen liikuntasalin vuokrasopimuksesta. Jos sopimus syntyy, telinevoimistelijoiden muutto kunnon saliin varmistuu.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan telinevoimistelusalin siirto urheilutalolta Kahilanniemeen on kiinni vuokrasopimuksen syntymisestä.

Ammattikorkeakoululta tyhjilleen jääneitä tiloja hallinnoi Lappeenrannan Yritystila Oy, jonka kanssa Lappeenrannan liikuntatoimi on käynyt neuvotteluja liikuntasalin vuokraamisesta.

-Vuokrasopimuksesta ei ole vielä mitään päätöksiä. Hintataso on vielä auki, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman kertoo.

Yritystilan toimitusjohtaja Timo Hämäläinen toivoo, että sopimus liikuntatoimen kanssa saadaan kuitenkin tehdyksi piakkoin.

-Puhutaan viikoista.

URHEILUTALON 28-vuotias ja käytännössä alkuperäisessä asussaan oleva voimistelusali on käyttäjilleen auttamattoman pieni ja huonokuntoinen.

Kahilanniemen liikuntasali on tuplaten suurempi. Muutostöiden jälkeen se soveltuisi mainiosti voimistelijoiden päämajaksi.

Ammattikorkeakoulun entisen liikuntasalin muuntotöitä hankaloittaa rakennuksen sijainti kallion päällä. Hyppymontun kaivu voi osoittautua odotettua kinkkisemmäksi ja kalliimmaksi.

-Yhdessä vaiheessa pohdimme, josko hyppymontun voisi nostaa lattiatason yläpuolelle, mutta voimistelijoiden mielestä se ei olisi hyvä ratkaisu, Hämäläinen kertoo.

Kahilanniemen salin muuntaminen voimistelukäyttöön tulisi joka tapauksessa halvemmaksi kuin urheilutalon voimistelusalin peruskorjaus ja laajennus Armilankadun suuntaan.

VOIMISTELIJAT VOIVAT päässä uusiin tiloihin jo ensi kesänä, jos rahat salin vuokraamiseksi löytyvät ja sopimus syntyy.

-Urheilutalon telinevoimistelutilan kunnostuksen rahavarausta voidaan käyttää Kahilanniemen tilan varustamiseksi voimistelukäyttöön, Oksman vahvistaa.

Muuton jälkeen urheilutalon voimistelusali jäisi toistaiseksi tyhjilleen odottamaan kunnostusta.

Liikuntatoimen tarkoituksena olisi tällöin hakea vuoden 2013 budjettiin rahoitusta salin muuntamiseksi pieneksi liikuntasaliksi.

-Se tulisi lähinnä Kimpisen kampuksen käyttöä varten. Siellä voisi järjestää koululiikuntaa ja muuten pelata vaikka sulkapalloa.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Eetu Piisinen treenaa voltteja urheilutalon vanhassa salissa ainakin ensi kesään asti. Taustalla valmentaja Erkki Kestola.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen