Imatra ajoi Lappeenrannan ohi sisähallin rakentamisessa

Imatran yritystilat ja Aviasport suunnittelevat palloiluhallia Ukonniemeen. Tavoitteena on, että runsaan kolmen miljoonan euron halli olisi valmis ensi vuonna.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Etelä-Karjala saattaa jo ensi vuonna saada sisäliikunnan monitoimihallin, Imatralle.

Imatran Yritystilat ja Aviasport Oy suunnittelevat yhdessä Ukonniemeen palloiluhallia, jonka sisään mahtuisi täysimittainen jalkapallo- ja pesäpallokenttä. Halliin tulisivat myös pienimuotoiset katsomotilat sekä harjoittelutilaa yleisurheilulle, mutta hallin kiertävää juoksurataa siellä ei olisi.

Osin yksityisellä rahoituksella toteutettavan hankkeen kustannusarvio on runsaat kolme miljoonaa euroa.

Palloiluhallin rakentaminen oli esillä ylimääräisenä asiana maanantaina Imatran kaupunginhallituksessa.

-Pyysimme kaupungilta asiassa konserniohjausta, ja saimme sen. Nyt pääsemme työstämään asiaa eteenpäin, Imatran matkailupalveluista vastaava Jussi Virsunen sanoo.

IMATRAN kaupunki ei emona toimisi hankkeessa investoijana, eikä osallistuisi operatiiviseen toimintaan. Kaupunkia tarvitaan hankkeessa lähinnä Imatran yritystilojen kautta tulevan rahoituksen takaajana ja mahdollisesti käyttövuorojen ostajana.

-Halli palvelee sekä matkailukäyttöä että paikallisten seurojen käyttöä. Kaikki tietävät, että tällaiselle hallille on maakunnassa tarve, Virsunen sanoo.

Virsusen mukaan palloiluhallin rakentaminen Imatralle tuli ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun hanke ei ole edennyt Lappeenrannassa. Toisaalta monitoimihallin rakentamiseen on mahdollista saada valtionapua.

-Valtionosuushakemus on jätettävä tämän vuoden aikana. Toki voimme täydentää hakemusta suunnitelmien tarkentuessa, Virsunen sanoo.

Hänen mukaansa tavoitteena on, että ylipainehalli valmistuu jo ensi vuoden aikana.

-Emme puhu suurhallista, vaan sisäliikunnan monitoimihallista. Hallille on kaavailtu paikkaa jäähallin lähelle, josta kaupunki on hankkinut lisämaata.

Virsunen ei halua ottaa kantaa siihen, miten Imatran käynnistämä hanke vaikuttaa halliratkaisuihin Lappeenrannassa.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Imatra rakentaa Ukonniemeen urheilu- ja matkailukeskittymää, jonka keskipisteenä on Imatran kylpylä (kuvassa oik.). Alueelle on Karhumäen urheilukentän naapuriin rakennettu jo jää- ja tennishalli. Seuraavana näyttää olevan vuorossa sisähalli.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen