Categories
Artikkelit

Imatran monitoimihallin suunnittelu etenee vauhdilla

Valtionapuhakemus on jo matkalla ja uusi kiinteistöosakeyhtiö perusteilla. Imatran Yritystilat on uuden yhtiön enemmistöosakas.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Ukonniemeen kaavaillun monitoimihallin suunnittelu etenee vauhdilla Imatralla.

Jussi Virsusen mukaan hankkeen valtionapuhakemus lähtee matkaan viimeistään tänään perjantaina. Virsunen vastaa Imatran matkailupalveluista ja Ukonniemen alueen markkinoinnista.

-Valtionapua haetaan perustettavan yhtiön nimissä. Kyse on kiinteistöosakeyhtiöstä, jossa osakkaina ovat Imatran Yritystilat Oy sekä Aviasport Areena Oy. Yritystilat on yhtiössä enemmistöosakkaana. Aviasport on puolestaan operatiivinen toimija, hän selvittää.

Pikavauhdilla käyntiin polkaistun hankkeen kustannusarvio on asettumassa ilman arvonlisäveroa vajaaseen 2,8 miljoonaan euroon, ja verot mukaan laskien noin 3,3 miljoonaan euroon.

Urheiluhallia on kaavailtu Ukonniemessä uuden jäähallin taakse. Osa hallin tontista ulottuu alueelle, jonka kaupunki on juuri ostanut Stora Ensolta. Alueen yleiskaavan vahvistaminen on vielä kesken. Kaavan on tarkoitus valmistua ensi keväänä.

JUSSI Virsusen mukaan Imatran hallisuunnitelmat ovat herättäneet runsaasti mielenkiintoa alueen urheiluseuroissa. Virsusella on vahva usko, että hallille löytyy käyttäjiä.

-On luonnollista, että operaattori tulee neuvottelemaan päiväkäytöstä muun muassa Imatran kaupungin kanssa sekä alueen kärkiyritysten kanssa. Halli tarjoaa esimerkiksi ohjelmapalveluyrityksille hyvät mahdollisuudet kehittää omaa palvelutuotantoaan.

AVIASPORT Areena Oy:n hallituksen jäsen ja monitoimihallihankkeen veturi Sakari Myllys uskoo vahvasti, että halli rakennetaan Imatralle.

-En näe mitään syytä, miksi ei syntyisi. Tietysti kaupunginhallituksen myönteisessä päätöksessä oli mukana valtionapuehto. Olemme kuitenkin ymmärtäneet, että maakunnan monitoimihalli on asia, johon valtionapua on saatavissa. Jos valtiolta ei rahaa tule, niin sitten olemme totisen paikan edessä.

Myllyksen mukaan Ukonniemen halli nostaisi toteutuessaan esimerkiksi jalkapallon, pesäpallon ja yleisurheilun talviset harjoitusmahdollisuudet uudelle tasolle.

Vaikka monitoimihallia puuhataankin nyt tohinalla Imatralle, ei Lappeenrantaankaan kaavailtua hallia ole lopullisesti kuopattu.

-Imatra-projekti on nyt etusijalla, koska täällä on todellinen tekemisen meininki. Yhteistyö on ollut luontevaa ja mutkatonta, Myllys kiittelee.

KUVATEKSTI

Aviasport Areena Oy

Aviasport Areenan havainnekuva antaa esimakua siitä, miltä Imatran Ukonniemen monitoimihallissa voisi näyttää.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen