Lappeenrannan hallitontit eivät sopineet Aviasportille

Aviasport jatkaa neuvotteluja Lappeenrannan kaupungin kanssa. Vanhat tarjoukset eivät ole enää voimassa.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Imatran Ukonniemeen suurta palloiluhallia Imatran kaupungin kanssa suunnitteleva Aviasport odottaa Lappeenrannan kaupungilta vielä uusia tarjouksia harjoitushallin sijaintipaikasta.

— Me jatkamme neuvotteluja Lappeenrannan kanssa ihan hyvässä hengessä. Edellisessä neuvottelussa kaupungin virkamiehet esittelivät meille hallin sijoituspaikkavaihtoehtoja, mutta siellä ei ole ollut sellaista, joka olisi meidän suunnitelmiimme sopinut, Aviasportin Sakari Myllys kertoo.

Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti pari viikkoa sitten, että suurhallille etsitään sijaintipaikkaa läheltä Lappeenrannan keskustaa. Aikaa etsintään annettiin tammikuun puoliväliin asti.

— Kaupunki on luvannut esitellä meille vielä joitakin vaihtoehtoja. Katsotaan nyt ne kaikessa rauhassa. Ne meidän aiemmat tarjoushinnat eri hallivaihtoehdoista eivät kuitenkaan enää ole voimassa.

— Vuoden verran neuvoteltu Lappeenrannan kaupungin kanssa ja palattu uudestaan lähtöruutuun, Sakari Myllys tiivistää tilanteen.

LAPPEENRANNAN kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Torniainen oli yllättynyt siitä, että Aviasport ja Imatra kiilasivat hallihankkeessa Lappeenrannan edelle.

— Olen koko ajan ollut sitä mieltä, että tärkeintä on saada monitoimihalli ylipäätään Etelä-Karjalaan. Tässä hankkeessa yhteistyö olisi paljon tärkeämpää kuin kilpailu.

— Paras ratkaisu olisi ollut se, että Imatra ja Lappeenranta olisivat lähteneet yhdessä tukemaan maakuntahallia, mutta siinä hankkeessa ei edetty.

— Lappeenrannan ja Aviasportin neuvottelut ovat kuitenkin kesken ja ne pitää katsoa loppuun saakka. Olen edelleen sitä mieltä, että paras paikka hallille on keskusta-alueen lähellä, missä halli on helposti suurten käyttäjäryhmien saavutettavissa, Torniainen sanoo.

KUVATEKSTI

Aviasport

Jalkapallo-/pesäpallohallille on suunniteltu paikkaa Imatran Ukonniemen urheilualueella jäähallin ja tennishallin itäpuolelle entiselle taimitarhan alueelle.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen