BB-festareiden suunnitelma ei kelvannut Imatralle

Uskottava talousohjelma on ehtona kaupungin avustuksen saamiselle. Festarien velka Imatran kaupungille on 40 000 euroa.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Imatra big band festivalin (IBBF) ensimmäinen Imatran kaupungille lähettämä esitys festivaalin talouden tervehdyttämiseksi päätyi roskakoriin.

Kaupunki on vaatinut IBBF:ltä selvitystä siitä, miten yhdistys aikoo tasapainottaa taloutensa. Yhdistys on velkaa Imatran kaupungille 40 000 euroa ja saa joka vuosi avustuksena huomattavan summan rahaa, tänä vuonna 100 000 euroa.

-Ensimmäinen esitys ei kelvannut. Siinä ainoat luvut olivat vuosilukuja. Haluamme myös euromääräisiä arvioita siitä, miten esitetyt toimenpiteet vaikuttavat. Vasta sitten asia etenee, talousjohtaja Kai Roslakka sanoo.

Roslakka ja IBBF:n toiminnanjohtaja Pekka Laasonen pohtivat yhdessä uutta tervehdyttämisohjelmaa piakkoin.

KAUPUNKI korotti täksi vuodeksi IBBF:lle myönnettyä avustusta 80 000 eurosta 100 000 euroon. Tämän vuoden taso aiotaan säilyttää myös jatkossa. Korotetun avustuksen myötä IBBF pystyy hoitamaan velanmaksuohjelmansa kaupungin suuntaan, jos saa taloutensa muuten kuntoon.

-Tätähän tässä tavoitellaan, Roslakka kuittaa.

Suuri osa kaupungin viime vuosina maksamasta avustuksesta on kulunut Imatran kaupungilta saadun lainan lyhentämiseen ja muiden velkojen maksuun.

IBBF:N hallitus toimitti kaupungille 9. päivä tammikuuta suunnitelmansa talouden hyvästä hallinnasta tulevina vuosina. Suunnitelmassa korostettiin festivaalin pitkää perinnettä ja yleistä imagollista merkitystä Imatran kaupungille sekä festivaalin tuomaa matkailutuloa. Matkailutulon määräksi IBBF on laskenut 2,4 miljoonaa euroa.

Lisäksi esitettiin kahdeksan portaan ohjelma festivaalin talouden tervehdyttämiseksi. Yhteenkään kohtaan ei oltu merkitty toimien euromääräistä vaikutusta.

YKKÖSASIAKSI nostettiin kustannusten hallinta, menokuri. Kakkosena oli markkinoinnin tehostaminen muun muassa GoSaimaan avulla. Ohjelmistopolitiikkaa on tarkoitus myös viedä entistä yleisöystävällisempään suuntaan, perinteitä unohtamatta.

Tuottoja aiotaan saada hieman lisää myös järjestämällä ravintolapalvelut omana toimintana. Palkkaa saavien henkilöiden määrä minimoidaan. Ostopalvelut kilpailutetaan noin kahden vuoden välein.

Tavoitteena on myös yhteistyökumppaneiden määrän lisääminen ja niiltä saatavan tulon lisääminen. Tätä varten elinkeinoelämän ja yrittäjien edustajia on otettu mukaan festivaalitapahtumien suunnitteluun.

Kaiken kaikkiaan IBBF lupaa kehittää toimintaa asiakaslähtöiseen suuntaan kustannustehokkaasti. Konkreettisena toimenpiteenä on muun muassa rannekkeen palauttaminen.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

PMMP oli viime kesän festarien yksi vetonaula.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen