Catz lensi cup-mestaruuteen

Catz oli Suomen cupin finaalissa täysin suvereeni. Alexandria Anderson johti pommitusta 27 pisteellä. Kirby Copeland pimensi vastustajan tähden.

Tuomo Reponen

TAMPERE. Lappeenrantalaiskatsojat tunnistaa helposti Pyynikin hallin käytävältä. Hymy on herkässä, ja miksei olisi.

Oman kaupungin joukkue Catz on juuri pöllyttänyt Huiman 91-59 (39-27), ja juhlii cupmestaruutta jo toisen kerran peräkkäin.

Jouni Väänäsen äänestä kuulee, että pelaajien lisäksi myös kannattajat ovat antaneet kaikkensa.

-Me ollaan kierretty näitä pelejä jo monia vuosia. On mahtavaa kannattaa kotikaupungin joukkuetta, mustiin aurinkolaseihin ja pukuun sonnustautunut Väänänen hehkuttaa.

Väänänen sai rumpuineen ja muiden arviolta kuudenkymmenen lappeenrantalaiskannattajan voimin sellaisen metelin halliin, että tuntui kuin Catz olisi pelannut kotiotteluaan.

Äänekoskelaisten kannattajien pillit puhisivat hiljaa taustalla, kun kissalauma hallitsi kenttätapahtumia.

ENSIMMÄINEN puoliaika sujui tasaisissa merkeissä. Alussa ottelun tärkeys näkyi molemmista joukkueista lievänä haparointina, mutta jo alusta näki, että Catz on edellä.

Levypallot jäivät suurimmaksi osaksi mustapaitaiselle joukkueelle, ja useimmiten Kirby Copelandille, joka puolusti muutenkin loistavasti pimentäen Huiman tähtipelaaja Kenya Robinsonin.

-Copeland teki tänään kovan työn Robinsonia vastaan, tyytyväinen valmentaja Mika Haakana kehui pelaajaansa.

KOLMANNELTA neljännekseltä lähtien kentällä oli vain yksi joukkue. Kissat-huudot raikuvat lappeenrantalaiskatsomosta voimalla, ja joukkue näytti ansainneensa kannustuksen. Huima-puolustusta vietiin oikealta ja vasemmalta.

Kovassa pyörityksessä ollut Huima yritti voittaa ottelun lisäksi myös huutokilpailun katsojia vastaan. Niin voimakkaasti penkki reagoi, sillä kentällä näytti olevan kokoajan yksi Catzin pelaaja vapaana.

CATZ REPÄISI eron 26 minuutin kohdalla jo 23 pisteeseen, eikä Huima enää noussut taistelemaan.

Viimeiset kaksi minuuttia yleisö taputti seisaallaan suvereenille esitykselle, ja lopussa Catzilla oli varaa käyttää kentällä kaikkia yhtätoista pelaajansa.

Vasta 15-vuotias Lotta Hämäläinen pääsi pisteidenkin makuun tyylikkäällä tavalla, kun hän riisti pallon Huima-pelaajalta, ja karkasi korintekoon.

-Meillä on laajempi penkki. Se osaltaan ratkaisi tänään. Pelasimme myös loistavan ottelun, ja ehkä Huimalla ei ollut paras päivänsä, Haakana pohti.

Catzia ei ole voittanut tällä kaudella kukaan. Moni tiedustelikin Haakanalta, löytyykö Catzille vastusta tällä kaudella.

-Aivan varmasti löytyy. PeKa tulee vastaan jo heti torstaina.

Erityisen tyytyväinen Haakana oli onnistuneeseen otteluun. Catz on voittanut tällä kaudella pelejä, vaikka sen esitys ei olisi ollutkaan huippuluokkaa.

-Välillä pelataan 15 tai 20 minuuttia ottelussa. Tänään tavoitteena oli pelata 40 minuuttia, ja se onnistui.

KUVATEKSTI

Arttu Muukkonen

Catzin Kirby Copeland (kesk.) liiteli loppuottelussa korintekoon 16 pisteen edestä, mutta lihotti tilastojaan myös kuudella levypallolla, kuudella riistolla ja neljällä syötöllä.

Jouni Väänänen (edessä) veti Catzin rytmiryhmää katsomon puolella.

Catz oli kaikessa vastustajaa parempi. Huima jäi kirjaimellisesti jalkoihin kovassa vauhdissa.

Pyynikin tähti

Kirby Copeland pimensi Kenya Robinsonin ja hallitsi korin alustaa molemmissa päissä.

Illan hook

-Tää vähän näyttäis pelatulta, tamperelaismies ihmetteli Catzin ylivoimaa 23 minuutin jälkeen.