Harapainen on ykkösehdokas monitoimihallin sijoituspaikaksi

Harapaisen halli voisi toimia Alakylän koulun liikuntasalinakin. Se tarjoaisi liikuntatiloja myös Kimpisen koulukampuksen oppilaille ja vähentäisi myös urheilutalon laajennuspaineita.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Harapaisen pallokentän alue on ykkösehdokas Lappeenrantaan suunnitellun urheilun monitoimihallin eli Etelä-Karjalan Areenan sijoituspaikaksi.

Loppusuoralla sijoituspaikkavertailussa oli myös Lentokentäntien tontti.

Harapaisen aluetta suositellaan monitoimihallin rakennuspaikaksi selvityksessä, jonka Lappeenrannan kaupunginhallitukselle ovat valmistelleet työryhmässä liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman ja kehitysjohtaja Markku Heinonen.

Lappeenrannan kaupunki on käynyt vajaan vuoden verran neuvotteluja monitoimihallin rakentamisesta.

Hallin toteuttaisi yksityisenä projektina Aviasport Oy, mutta kaupunki tukisi hanketta rahallisesti ja saisi vastineeksi hallista harjoitusvuoroja.

Lappeenrannan monitoimihalli sisältäisi täysimittaisen jalkapallon tekonurmikentän, joka soveltuisi myös pesäpallokäyttöön, 330 metrin nelirataisen juoksuradan, hyppyjen ja heittojen harjoituspaikat sekä mahdollisesti toimisto-, kuntosali- ja varastotilaa.

SELVITYKSEN mukaan Harapaisen etuna tonttivertailussa on hallin käytettävyys kaupungin omien koulujen sekä ammattioppilaitoksen sekä urheiluakatemian päivittäiseen liikuntaan.

Kimpisen koulukampusalueella opiskelee vuonna 2013 jo 3 100 koululaista ja opiskelijaa. Nykyiset koulujen ja urheilutalon tilat ovat riittämättömät oppilaiden liikuntatuntien tarpeisiin.

Harapaisiin sijoitettuna monitoimihalli palvelisi Pohjolankadun eri koulujen liikuntatunteja ja vähentäisi myös urheilutalon laajennuspaineita.

Harapaisen halli voisi työryhmän mukaan toimia samalla Alakylän koulun liikuntasalina, mikä poistaisi Alakylän oman liikuntasalin rakentamisen tarpeen ja toisi kaupungille 500 000 — 600 000 euron kevennyksen kaupungin omaan investointiohjelmaan.

LENTOKENTÄNTIEN tontti olisi työryhmän mukaan maaperältään ja rakennettavuudeltaan Harapaista parempi ja halvempi vaihtoehto monitoimihallin tontiksi, mutta kustannukset tasoittuvat, kun Lentokentäntien tontissa lasketaan mukaan tontin 600 000 euron hankintahinta Finnavialta.

Lappeenrannan kaupunginhallitus tutustui selvitykseen maanantaina ja päätti, että neuvotteluja Aviasport Oy:n kanssa jatketaan aktiivisesti ja neuvottelutulos tuodaan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi 20. helmikuuta mennessä.

Mikäli neuvottelut kaupungin ja Aviasportin välillä etenevät ja kaupungin tuki hallille hyväksytään, pyrkii Lappeenranta hakemaan hallihankkeeseen valtionapua tämän vuoden loppuun mennessä. Hallin rakentaminen voisi mahdollisesti alkaa 2013.

KUVATEKSTI

Tuuli Truhponen

Jalkapallon talviharjoituksia on Lappeenrannassa haitannut se, että Amiksen tekonurmen lämmitystehot eivät riitä lumisateilla. Sisähalli kaupunkiin on luvassa mahdollisesti vuonna 2013, jos Harapaisen monitoimihalli toteutuu.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen