Kahilanniemen golfklubi valmistuu vasta syksyllä

Rakennustöissä ei haluta ottaa riskejä liian kiireisellä aikataululla. Keskustan läheinen sijainti tuo käyttäjiä Kahilanniemeen.

Ilkka Pohjalainen

LAPPEENRANTA. Golfyhtiö Golden Swingin klubitalon valmistuminen Lappeenrannan Kahilanniemessä venyy ensi syksyyn. Rakennuksen maanalaiset osat ovat jo saaneet seinät ja katon. Lattiavalut ovat edessä. Maanpäällisiä seiniä päästäneen pystyttämään muutaman viikon kuluttua, kertoi Golden Swingin operatiivinen johtaja Markus Iitiä.

Iitiän mukaan bisneksen kannalta olisi toki ollut parempi päästä avaamaan silloin, kun kevätaurinko saa golfarit levottomiksi. Rakennustyöt halutaan kuitenkin tehdä huolellisesti, kuivattaa rakenteet ja asentaa eristeet hyvän sään aikana. Mitään riskejä ei haluta ottaa. Ensi kesän ajan myyntiä ja välinevuokrausta voidaan tehdä nykyisestä pienemmästä klubirakennuksesta, joka sekin on uudenkarhea.

-Uskon, että Kahilanniemen kentälle riittää käyttöä läheisen sijaintinsa takia. Yhdeksän reikää voi käydä pelaamassa ennen tai jälkeen työpäivän, tai palaverin voi suorastaan pitää kentällä, Iitiä mainosti.

-On myös sykähdyttävää nähdä, kuinka nuoriso tulee kentälle polkupyörillä mailat selässään. Tuosan kenttä olisi heille liian kaukana.

Klubin alakerrokseen tulee kuntosali, talviharjoittelupaikat ja pukuhuoneet. Yläkertaan on tulossa muun muassa tasokas ravintola ja spa- eli saunaosasto. Saunaosastolle ei tehdä uima-allasta, mutta pienempiä rentoutumisaltaita on luvassa. Lisäksi klubitaloon tulee pro-shop sekä hierontapiste. Rakennusala on noin 450 kerrosneliömetriä.

Klubitalon Golden Swing rakentaa omalle tontille, jonka se lunasti rakennusfirma Lemminkäiseltä. Samalla golfyhtiölle siirtyi velvoite rakentaa väestönsuoja, joka liittyy myös viereisiin rivitaloihin. Iitiän mukaan väestönsuojaa laajennettiin alkuperäissuunnitelmasta parikymmentä neliötä, ja se toimii kuntosalina.

Muutenkin pientä viilausta rakennussuunnitelmiin on tehty pitkin matkaa. Hankkeen budjetti on tällä hetkellä 1,6 miljoonaa euroa, kun alkuperäinen oli 1,4 miljoonaa. Pääurakoitsijana on Rakennusyhtiö Palmu Oy Rovaniemeltä.

Kahilanniemen golfkentän päävuokralainen on Viipurin Golf, joka on alivuokrannut osaa kenttäalueesta venäläisomisteiselle Golden Swingille keväästä 2009 alkaen. Golfyhtiö on jo rakentanut Kahilanniemeen uuden vesirangen ja harjoitusalueen.

Yhtiöllä on toimintaa myös Turkissa ja Espanjassa. Lappeenrannassa toimintaa vetävä Markus Iitiä on virkavapaalla Kesämäenrinteen koulusta, jossa hän on liikunnan ja terveystiedon lehtorina.

-Vaihtelu tekee hyvää 15 vuoden opettamisen jälkeen, Iitiä tuumi. Tosin hän on käynyt tekemässä silloin tällöin lyhyitä opettajansijaisuuksia.

-Osa oppilaista kyselee, että milloin sie tuut takaisin.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Golden Swing

Markus Iitiä esitteli uuden klubitalon lyöntiharjoittelupaikkaa.

Havainnekuva Kahilanniemen klubitalosta.

Kirjoittaja:
Ilkka Pohjalainen