Moottorikerho maksaa Imatran vanhan jäähallin ylläpitokulut

Kuukausivuokra on muutamia satasia kuukaudessa. Kaupungille ei vanhasta jäähallista tulee kuluja. Halli siirtyy toukokuussa uudelle omistajalle.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Imatran vanhasta jäähallista ei pitäisi enää tulla kuluja Imatran kaupungille. Kaupunki omistaa edelleen jäähallin, mutta on vuokrannut sen tämän vuoden alusta lukien Imatran Moottorikerho ry:lle. Toukokuun alussa kiinteistö siirtyy kaupungin suorasta omistuksesta Imatran Toimitilat Oy:lle.

Imatran moottorikerho on rakentanut ja rakentaa vanhan jäähallin sisälle off road?-hallia, jossa voidaan harjoitella muun muassa motocrossia ja trialia.

LÄHTÖKOHTANA uuden jäähallin rakentamisessa oli, että vanha jäähalli jää pois käytöstä, eikä siitä enää jatkossa aiheudu kaupungille kuluja.

Tähän on tilahallintapäällikkö Markku Salon mukaan moottorikerhon kanssa tehdyllä vuokrasopimuksella nyt päästy. Salo myöntää, että moottorikerhon maksama kuukausivuokra on hyvin nimellinen.

-Se on muutamia satoja euroja kuukaudessa, alle 500 euroa.

VUOKRASOPIMUS on tehty toistaiseksi voimassa olevaksi. Salon mukaan tavoitteena on kuitenkin, että vuokra-aika on useita vuosia.

-Tämä jo siksikin, että moottorikerho on investoinut ja investoi halliin omaa rahaansa.

Vuokrasopimuksen mukaan moottorikerho vastaa muun muassa hallin lämmitys- ja sähkökuluista, pienimuotoisesta rakennusteknisestä ylläpidosta sekä piha-alueen hoidosta.

Hallin kaukolämmön liittymätehoa on alennettu ja toinen sähköliittymistä irtisanottu. Halli on tyhjennetty kaupungin ”omista roinista” jäädytysputkistoja myöten.

-Niillä ja koneistolla oli vain romuraudan arvo. Kävi niitä pari ostajaehdokasta katsomassa, mutta olivat liian järeitä ja jo vanhentunutta tekniikkaa, Markku Salo kertoo.

Yksi vaihtoehto oli vanhan jäähallin purkaminen kokonaan pois.

-Purkaminen olisi maksanut jopa 100?000-120?000 euroa, Salo sanoo.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Imatran moottorikerho rakentaa Imatran vanhaan jäähalliin off roadin harjoituspaikkaa.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen