Luumäki viestii juhlavuoden tapahtumilla elinvoimaisuuttaan

Kunnassa luotetaan vielä siihen, että Kotkaniemi kyetään pitämään auki vähintään ensi kesän ajan.

LUUMÄKI. Kunnan juhlavuosi täyttyy tapahtumista Luumäellä. Vilkkainta tarjonta on kesällä. Suunnitteluryhmän puheenjohtaja, kunnanhallituksen puheenjohtaja Hilkka Suoanttila vakuutti juhlavuoden tiedotustilaisuudessa, että juhlien kohderyhmänä ovat kaikki kuntalai- set.

– 370-vuotiasta kannattaa juhlia ja samalla muistaa itsenäisyyttä. Ovathan tänä vuonna myös Suomen itsenäisyyden 95-vuotisjuhlat.

Suoanttila myönsi, että Luumäen juhlavuosi alkoi ikävissä merkeissä.

– Ensin tuli tieto, että Kotkaniemen kotimuseo suljetaan ja sitten tuli kartta, jossa Luumäkeä ei enää ole. Meitä ei kuitenkaan ole lannistettu. Juhlavuotta aiotaan viettää monipuolisena ja mieliin jäävänä.

LUUMÄEN kunnanjohtaja Anne Ukkonen esiintyi yhtä pontevana.

– Tänä vuonna osoitamme, että Luumäeltä löytyy elinvoimaa.

Juhlavuoden järjestelyissä on mukana lukemattomia tahoja.

Juhlavuodeksi on kehitelty logo, jota voidaan käyttää eri tapahtumien yhteydessä. Suunnittelukilpailun voitti Leena Aapro. Maalauksellisen kuvan muokkasi graafiseen asuun Mervi Alaoutinen-Taina.

– Kun näin lehdessä ilmoituksen, ajattelin että voisin osallistua kilpailuun. Ensiksi tuli mieleen linnoitus ja linnoituksen portti. Siitä se alkoi kehittyä, Leena Aapro ker- toi.

Hilkka Suoanttila toivoo logon näkyvän mahdollisimman monen juhlan yhteydessä.

– Hurjan onnistunut logo.

TAPAHTUMIA riittää aina vuoden päättävään ilotulitukseen saakka. Koko vuosi on juhlavuotta, ja kesä on nimetty kulttuurikesäksi.

– Juhlaseminaari oli suunniteltu Kotkaniemeen, mutta kartanon tulevaisuus on nyt auki. Tarkoituksemme on, että pystymme pitämään Kotkaniemen avoinna vähintään ensi kesän. Viime kesänäkin kunta maksoi kesätyöntekijän palkan. Päätöskokous Kotkaniemestä on maaliskuun puolivälissä. Tiedotamme siitä sitten erikseen, kertoi Suoanttila.

Vuoteen mahtuu Salpalinjan perinnejuhlaa, kulttuuriseminaari, rock-konsertti, Vallijamit, filmi-iltoja, kuvataidenäyttely, Salpavaellus, Joukolan tapahtumia ja Marttilan kylän markkinat muiden muassa. Marttilan kylän markkinoilla kesällä jaetaan ensimmäisen kerran Luumäki-palkinto.

VIRVE NIIRANEN juhlavuoden tapahtumien primus motorina toimivasta Kulttuuripalvelu Kaikusta lupaili kattavaa kesätapahtumien kalenteria huhtikuulle.

– Silloin nähdään, mitä kaikkea on siihen mennessä kasassa ja mietitään sitten, tarvitaanko vielä jotain lisää.

– Yhdistystoiminta Luumäellä on hyvää ja aktiivista, joten järjestelyissä on mukana paljon väkeä.

Ensin tuli tieto, että Kotkaniemen kotimuseo suljetaan ja sitten tuli kartta, jossa Luumäkeä ei enää ole. Meitä ei ole kuitenkaan lannistettu.

Hilkka Suoanttila

Kirjoittaja:
Matti Riihelä