SaiPa vaihtui rakennusalaan

SaiPasta lähtenyt Sami Koikkalainen rakentaa nyt tuotepalapeliä Modustep-yrityksessä.

Jyrki Nuottimäki

JOUTSENO. SaiPan toimitusjohtajan tehtävät viime kesänä jättänyt Sami Koikkalainen löysi nopeasti uusia haasteita. Hän johtaa runsaan kuukauden toiminutta Modustep-yritystä, joka tarjoaa rakentamisratkaisuja uudis- ja saneerauskohteisiin.

Modustepin tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa portaat, kaiteet, piharakennukset ja parveketornit. Yritys on Joutsenossa toimivan lähinnä teollisuudelle kulkutieratkaisuja toimittavan Premekon Oy:n sisaryhtiö. Toimitusjohtaja Koikkalainen on myös Modustepin vähemmistöosakas.

Koikkalainen ehti olla muutaman kuukauden Premekonin myynti- ja markkinointitehtävissä ennen uuden yrityksen perustamista.

— Teimme markkinatutkimuksen, ja sen perusteella päätimme tarjota uuden yrityksen kautta uusia tuotteita rakennusalan ja rakentajien tarpeisiin.

Koikkalaisen mukaan rakennusalan palveluille on sikäli hyvät näkymät, että uudisrakentamisen ohella ikääntyvää ja peruskorjauksen tarpeessa olevaa rakennuskantaa on runsaasti. Hänellä on vahva usko siitä, että uudelle toimintakonseptille löytyy tilauksia omankin maakunnan alueelta.

— Muutama kauppa on jo tehty. Kovaa työtä on tehtävä, koska kilpailu alalla on varmasti kova. Liikevaihtoa tässä nyt haetaan.

Modustepillä on Koikkalaisen mielestä hyvä lähtökohta uudenlaiselle toiminnalle. Premekonin modernit tuotantolaitteistot ja kokemus suunnittelusta tarjoavat selkänojan kilpailla hinnalla ja laadulla, koska tuotteiden suunnittelu ja valmistus ovat lähellä samoissa teollisuustiloissa.

Modustepin toiminnan polkaiseminen liikkeelle ilman Premekonin osaamista ja tietotaitoa olisi ollut melkoisen kivikkoinen tie.

Uuden tuotannon rakentaminen entisen rinnalle oli helpompaa ja nopeaa sen jälkeen, kun tuotantoon ja alan markkinoille oli kehitelty sopivia tuotteita, joilla uskomme olevan kysyntää, Koikkalainen kertoo.

— Modustepillä on palveluksessaan tuotepäällikkö ja suunnittelija, jotka voivat tukeutua emoyhtiön tuotantokoneistoon. Tarkoituksemme on pikku hiljaa laajentaa tuotevalikoimaa ja tarjota asiakkaille myös yksilöllisiä ratkaisuja.

Koikkalaisella on takanaan kymmenen vuoden pituinen työrupeama jääkiekkoseuran organisaatiossa. Mies vaikuttaa innostuneelta, vaikka hyppäsi ihan erilaiseen maailmaan.

— Onhan vaihdoksessa hyötyjäkin. SaiPan ajoilta minulla on laaja kontaktiverkosto, jota voin hyödyntää myös uudessa työssäni.

Koikkalainen viihtyi työssään SaiPassa, mutta sanoo kaivanneensa muutosta elämäänsä.

— Tarvitsin itse uutta virtaa, ja sitä tarvitsi myös SaiPa.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki