Stora Enso lopettaa arkittamon Imatralla

Corenso jättää Kerta-talon ja vähentää viisi työntekijää. Arkittamolla on 16 työntekijää, joista kaikille ei taata töiden jatkumista. Kovia irtisanomisia ei tulle.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Stora Enso aikoo lopettaa arkituksen Imatran tehtailla. Vielä nyt käynnissä oleva arkkileikkuri aiotaan ajaa alas huhtikuussa.

Samaan aikaan Stora Enson kokonaan omistama Corenso United Oy aikoo luopua Imatralla Kerta-talossa olevista hylsytehtaan tiloistaan ja siirtää tuotannon Stora Enson Imatran tehtaiden yhteyteen, päällystystehtaalle Kaukopäähän tämän vuoden loppuun mennessä.

Arkittamon lopettamisesta sekä hylsytehtaan siirtoa koskevat yt-neuvottelut alkavat ensi viikon maanantaina.

Arkittamon lakkauttaminen koskee 16 työntekijää. Corensolla on Imatralla hylsytehtaallaan 16 työntekijää ja kaksi toimihenkilöä. Yhtiö arvioi henkilöstön vähennystarpeeksi siirron myötä viisi henkilöä.

PAPERILIITON Kaukopään osaston pääluottamusmies Ilkka Nokelainen on pettynyt maanantaina julkaistuihin suunnitelmiin. Yksi arkkileikkuri lopetettiin jo vuosien 2008-2009 myllerryksessä.

-Silloin puhuttiin, että toinen jää ja sille etsitään lisää työtä. Tähän on nyt kuitenkin tultu. Ainoa valopilkku tässä asiassa on, että väen vähentäminen pystyttäneen hoitamaan haluttaessa ilman niin sanottuja kovia irtisanomisia sisäisin siirroin ja eläkejärjestelyin, Nokelainen sanoo.

Nokelaisen mukaan arkittamon alasajo tapahtuu huhtikuun puolivälissä, jonka jälkeen tiloja voidaan ryhtyä muuttamaan hylsytehtaalle sopiviksi.

MYÖS tuotantopäällikkö Ari-Pekka Määttänen on luottavainen sen suhteen, ettei kovia irtisanomisia tarvita. Määttäsen mukaan tarvittavat arkittamopalvelut ostetaan joko ulkopuolisilta tai yhtiön omista arkittamoista. Lähin oma arkittamo on jatkossa Inkeroisten tehtailla Kymenlaaksossa.

-Huhtikuun jälkeen Imatran kartongit lähtevät ainoastaan rullina ulos, Määttänen vahvistaa.

CORENSON toimitusjohtaja Sampo Antti pitää hylsytehtaan siirtymistä Imatran tehtaiden porttien sisäpuolelle hyvin pitkälle logistisena valintana. Suurin osa hylsytehtaan tuotannosta käytetään Stora Enson Imatran tehtailla Kaukopäässä ja Tainionkoskella.

Corenso on toiminut vuokratiloissa entisessä kuvaputkitehtaassa, jonka nykyisin omistaa Imatran kaupungin sijaan Kerta Kiinteistöt Oy. Yhtiöllä on ollut tilaa käytössään noin 4 000 neliömetriä.

Vuokramiehen asemaan Corenso joutuu päällystystehtaan tiloissakin.

-Vuokranantajana on kuitenkin yhtiö, joka omistaa meidät sataprosenttisesti. Imatran hylsytehdas on jatkossakin tärkeä osa Corensoa, toimitusjohtaja Antti sanoo.

Corensolla on toimintaa kaikkiaan 12 maassa. Hylsytehtaita on Suomessa Imatran lisäksi Loviisassa. Porin tehtaalla Corenso valmistaa kartonkia.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen