Armilankatu 40:n opetustiloissa on paljon uutta ja vähän ahdasta

Lähihoitajaopiskelijat pääsivät keskussairaalan kupeesta uudistettuihin tiloihin. Koulutuskuntayhtymä remontoi Armilankadulle tilat yli 700 opiskelijalle ja hallinnolleen.

Leena Sallinen

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan ammattiopisto on talven testannut uudistettuja toimitilojaan Lappeenrannan Armilankatu 40:ssä. Aulassa tulee oitis kehuja.

-Nämä sohvat ovat tosi jees, ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijat Oona Soukkio ja Henna Ropo arvioivat aulan värikkäitä kalusteita.

Rakennuksen pohjakerroksen jalometallipajassa tulee myös pääosin myönteistä palautetta.

-Työturvallisuus on otettu nyt huomioon. Saatiin ilmastointi ja vetokaapitkin on tarpeellinen parannus. Hapot eivät ole enää pitkin pöytiä, kertoo jalometallitöiden opettaja Tuija Hietanen.

Kivialan kolmannen vuoden opiskelija Terhi Aalto kiittää myös uudistuksia, mutta moittii jalometallipajan valaistusta.

-Haluaisin valoille katkaisijan. Nyt valot toimivat liiketunnistimella ja voivat sammua kesken työn.

Rakennusta isännöivän Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän johtaja Riitta Laakko kertoo valaistusratkaisun syyn.

-Halutaan säästää energiaa. Katkaisimesta valot jäävät helposti sammuttamatta.

Laakon vetämän kierroksen jatkuessa ilmenee, ettei Armilankatu 40:ssä tiloillakaan törsätä.

-Tilaa on edelleen liian vähän, varsinkin pöytätilaa, sanoo vaatetusalan kolmannen vuoden opiskelija Mirva Piepponen neulekoneen äärestä sovitushuoneessa.

Hoitoluokassakin on ahdasta kun ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijat opiskelevat siellä ergonomian tunnilla henkilönosturin käyttöä.

-Tänne on unohdettu myös tehdä viemärit, opiskelijat kertovat.

-On tämä kuitenkin muuta kuin Valto Käkelän kadulla, sanoo Laakko.

Armilankatu 40:n tilat remontoitiin pääasiassa ammattiopiston lähihoitajakoulutuksen tarpeisiin. Aiemmat tilat keskussairaalan kupeessa Valto Käkelän kadulla olivat ammattikorkeakoulun vuokratiloja, jotka siirtyivät Lappeenrannan Yritystilat Oy:n käyttöön.

Armilankatu 40:ssä on nyt kaikkiaan 720 opiskelijaa. Heistä 510 on lähihoitajaopiskelijoita, runsaat 300 nuoria, muut aikuisopiskelijoita.

-Saatiin heille uudenaikaiset koulutustilat ja työssäoppimispaikkoja lähelle, Riitta Laakko kertoo.

Kivialan opiskelijat saivat remontissa muun muassa kellarin kiventyöstötiloihin päivänvalon.

35 kivialan opiskelijaa kuuluvat noin sataan käsi- ja taideteollisuusalan artesaaniopiskelijaan, jotka palasivat Armilankatu 40:een remonttiajan evakosta.

-Vain tämän laitto on vielä kesken, Laakko esittelee lopuksi kirjaston, jonka paikalla oli ennen toimistohuoneita ja leipomo.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Lähihoitajaopiskelijoiden hoitoluokassa on tiivis tunnelma ja nukkepotilas jalat ojossa. Terhi Aalto tekee suunnitelmaa jalometallipajassa (oikealla ylhäällä). Uudistiloissa avautuu Armilankadun pääoven takana korkea aulatila. Oona Soukkio ja Henna Ropo kehuvat aulan kalusteita (alhaalla vasemmalla). Vaatetusalan luokassa on opiskelijoiden yhdistetty ryhmä erilaisten tekstiilitöiden kimpussa. Jalometallipajassa on harjoiteltu eri metallien pintojen käsittelyä.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen